Επικαιρότητα Κοινωνικά

Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Δεν θα δεχτούμε κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα»

«Λάβαρο» κατά του κλεισίματος των εκκλησιών τα Χριστούγεννα και κάθε σκέψεις για απαγόρευση της θείας κοινωνίας ύψωσε ο μητροπολίτης νέας Ιωνίας Γαβριήλ, σε διαδικτυακή του συζήτηση προχθές το βράδυ.

«Να γνωρίζετε ότι η Ιερα Σύνοδος απέστειλε επιστολή προς τους αρμοδίους, που λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε την περίοδο των Χριστουγέννων να μείνουν οι ναοί κλειστοί» αποκάλυψε κατά την διαδικτυακή του ομιλία σε φίλους μέσω του λογαριασμού της μητροπολεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδεφείας στο facebook.

Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ο εκλεκτός δύο αρχιεπισκόπων - ΤΑ ΝΕΑ

Μιλώντας για την απόπειρα απαγόρευσης της Θείας Κοινωνίας ο μητροπολίτης Γαβριήλ υπογράμμισε ότι είναι «κόκκινη γραμμή για την Εκκλησία». «Μέσα από την θεία ευχαριστία δεν υπάρχει ο φόβος και ούτε έχει κολλήσει κάποιος μικρόβιο.»

Ο μητροπολίτης δεν δίστασε να αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολίου, λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι προαιρετικό καθώς με αυτό τον τρόπο θα αποδυναμωθούν όλες οι πιθανές θεωρίες συνωμοσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή είναι υποχρεωτικό, αυτό θα δώσει τροφή για να λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του και να αναπτυχθούν ανυπόστατες θεωρίες που μόνο κακό θα προκαλέσουν.

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ προς τους επιτυχόντες: «Κάντε το μέλλον πιο  ανθρώπινο!»

 

[Via]

Related posts

Κορωνοϊός: Νέο αυστηρό lockdown – Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων

admin

Σήμερα ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις – Πότε “πέφτει” η Black Friday 2020

admin

Πάει προς τα πίσω το άνοιγμα των καταστημάτων, τα νεότερα για εστίαση και σχολεία

admin
elGreek