Τελικά ποια είναι η καλύτερη άσκηση για το κάτω μέρος του σώματος;
Hot News / Must See Life Style Top News Γυμναστική

Τελικά ποια είναι η καλύτερη άσκηση για το κάτω μέρος του σώματος;

Μη βιαστείτε να απαντήσετε ότι είναι τα squats

Τα squats (καθίσματα) έχουν στεφθεί εδώ και αρκετά χρόνια ο βασιλιάς των ασκήσεων για το κάτω μέρος του σώματος. Όμως, τώρα τελευταία οι hip thrusts (άρσεις λεκάνης) έχουν κερδίσει δημοτικότητα και απειλούν τη θέση των squats. Και οι δύο κινήσεις μπορούν να προσφέρουν οφέλη όταν εκτελούνται τακτικά και σωστά, αλλά οι οπαδοί των hip thrusts υποστηρίζουν ότι η αγαπημένη τους άσκηση έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα: την εκγύμναση και την τόνωση των γλουτών χωρίς να αυξάνεται η μυϊκή μάζα στους μηρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάντε ένα Δώρο στον Εαυτό σας: Η θαυματουργή εικοσάλεπτη προπόνηση για Μαμάδες.

Τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Τελικά είναι οι άρσεις λεκάνης πραγματικά καλύτερες από τα καθίσματα όσον αφορά στην τόνωση των γλουτών;

Ελάχιστη έρευνα υπήρχε μέχρι πρότινος για να αμφισβητήσει ή να υποστηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό. Ωστόσο, μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Sports Medicine ήρθε για να λύσει το μυστήριο. Οι ερευνητές σύγκριναν το αποτέλεσμα των δύο ασκήσεων στην ενδυνάμωση και την αύξηση μυϊκής μάζας στους γλουτούς και τους τετρακέφαλους.  Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα squats οδήγησαν όχι μόνο σε αύξηση του μεγέθους των τετρακέφαλων (12,2% σε σύγκριση με 2% για τις hip thrusts), αλλά και σε αύξηση του μεγέθους των γλουτών κατά 9,4% σε σύγκριση με μόλις 3,7% για τις hip thrusts.

Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, τα squats μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα στους γλουτούς και τους μηρούς περισσότερο από τις hip thrusts, αλλά πράγματι οι δεύτερες μπορούν και στοχεύουν μεμονωμένα στους γλουτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί δεν χάνω βάρος ενώ γυμνάζομαι;

Με λίγα λόγια, αν ο στόχος σας είναι να τονώσετε τους γλουτούς σας, διατηρώντας παράλληλα τα πόδια σας στο ίδιο μέγεθος, οι άρσεις λεκάνεις είναι αυτές που σας ταιριάζουν.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να κάνετε καθίσματα. Για να επωφεληθείτε και από τις δύο ασκήσεις, κάντε δύο προπονήσεις την εβδομάδα για το κάτω μέρος του σώματος:  μία προπόνηση που εστιάζει στις άρσεις λεκάνης και μία στα καθίσματα.

[via]

Related posts

Κωνσταντίνος Αργυρός: Στιγμές αγάπης με την τρίδυμη αδερφή του, Κατερίνα

elenh fatsh

Iνουλίνη η θαυματουργή: Σε ποιες τροφές μπορείς να τη βρεις

admin

9 επικίνδυνα σημάδια στα χέρια που προειδοποιούν για πολύ σοβαρότερα προβλήματα υγείας – Μεγάλη προσοχή στο Νο.6!

admin
elGreek