Αξίζει να Διαβάσεις Κοινωνικά Παιδιά Συμβουλές

«Μη λες ναι για να είσαι ευγενική»: Μια μητέρα γράφει μια λίστα με κανόνες για την κόρη της

Μια μητέρα που με το γράμμα προς την κόρη της, κατάφερε να εμπνεύσει όχι μόνο την κόρη της ή μερικούς ακόμα γονείς, αλλά όλο το ίντερνετ.

Από μικρή ηλικία, τα κορίτσια ακούν συνεχώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν προκειμένου να είναι «αποδεκτές» στην κοινωνία, για να συμβαδίζουν με το πρότυπο της γυναίκας. Ποιο είναι αυτό;

«Να είσαι δυναμική, αλλά όχι πολύ», να μια πρόταση που θα μπορούσε να το συνοψίζει.

«Να βάφεσαι, αλλά όχι πολύ», «να έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά να μην είσαι αυταρχική» είναι μερικες από τις «φιλελεύθερες» παροτρύνσεις που θα πάρει ένα κορίτσι στη ζωή του μόνο και μόνο για να βάλει όρια στην προσωπικότητα της, να «μαλακώσει», να γίνει πιο «μειλίχια» και άρα πιο «γυναίκα».

Ε λοιπόν μια μητέρα  από το Πόρτλαντ τον ΗΠΑ αποφάσισε ότι δε θέλει να μεγαλώσει μια τέτοια γυναίκα κι έτσι έγραψε μια εναλλακτική λίστα-γράμμα στην πεντάχρονη κόρη της με πολύ πιο συμβουλές που στόχο έχουν να χτίσουν το δυναμισμό και την αυτοπεποίθηση της.

Αφορμή για όλο αυτό στάθηκε η έναρξη της σχολικής περιόδου της ζωής της στο νηπιαγωγείο και προκειμένου η κόρη της να μη ζήσει όσα πέρασε η ίδια σε αντίστοιχη ηλικία.

«Με πείραζαν πολύ τα άλλα παιδιά και δεν ήθελα καν να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ ότι μπορεί η κόρη μου να περάσει τα ίδια. Ξέρω ότι δεν αργεί ο καιρός που, καλώς ή κακώς, κάποιος θα προσπαθήσει να την μειώσει και θα ήθελα να μπορεί να το αντιμετωπίσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση από αυτή που είχα εγώ στην ηλικία της», δήλωσε η Toni Hammer η οποία ανέβασε τη λίστα στο λογαριασμό της στο Instagram και από τότε δεν έχει σταματήσει να αναπαράγεται στα κοινωνικά δίκτυα.

«Στην κόρη μου», γράφει στην ανάρτηση της στο facebook.

«Μην απολογείσαι όταν κάποιος «πέφτει» πάνω σου. Μη λές “συγγνώμη αν σε πόνεσα”. Δεν είσαι ένας πόνος. Είσαι ένας άνθρωπος με σκέψεις και συναισθήματα που αξίζει σεβασμό».

«Μην εφευρίσκεις δικαιολογίες για να μη βγεις με ένα αγόρι που, ούτως ή άλλως δε σου αρέσει. Δε χρωστάς εξηγήσεις σε κανέναν. Ένα απλό “όχι ευχαριστώ” είναι αρκετό».

«Μην πολυσκέφτεσαι τι θα φας μπροστά σε άλλους. Αν πεινάς, φάε και φάε ο,τι θέλεις. Αν θέλεις πίτσα, μην παίρνεις σαλάτα, απλά και μόνο επειδή βρίσκεσαι ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Παράγγειλε την πίτσα που θέλεις».

«Μην αφήνεις τα μαλλιά σου μακριά για να ευχαριστήσεις κάποιον άλλον».

«Μη φοράς φόρεμα, αν δε θέλεις».

«Μη μένεις σπίτι απλώς και μόνο επειδή δεν έχει κάποιον να βγεις. Βγες μόνη σου. Βγάλε έξω τον εαυτό σου. Ζήσε. Βιώσε εμπειρίες με τον εαυτό σου και για τον εαυτό σου».

«Μην κρατάς τα δάκρυα σου. Το ότι κλαις σημαίνει ότι αισθάνεσαι και αυτό χρειάζεται να το εξωτερικεύσεις. Δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Είναι ανθρώπινο».

«Μη χαμογελάς επειδή κάποιος σου είπε να το κάνεις».

«Μη διστάζεις να γελάσεις με τα δικά σου αστεία».

«Μη λες “ναι” μόνο και μόνο για να είσαι ευγενική. Πες “όχι” γιατί είναι η ζωή σου».

«Μην κρύβεις τις απόψεις σου. Μίλα και κάν’ το δυνατά. Πρέπει να ακούγεσαι».

«Μην απολογείσαι γι’ αυτό που είσαι. Να είσαι γενναία, τολμηρή και όμορφη. Να είσαι εσύ, χωρίς να νιώθεις ότι πρέπει να απολογηθείς γι’ αυτό»

Η ανάρτηση έχει μοιραστεί περισσότερες από 4.000 φορές. Εσείς θα δίνατε αυτή τη λίστα στην κόρη σας;

[via]

Related posts

«Θα βρεις κι εσύ κάποιον» μου λέτε επειδή είμαι χωρισμένη. Ε…σκασμούλης λίγο!

admin

Γυναίκα 44 ετών θα γίνει μάνα για 22η φορά και περιγράφει πως είναι η ζωή με τόσα παιδιά

admin

«Μαμά είσαι χοντρή!» Η απάντηση της μαμάς στην κόρη της

admin
elGreek