Ταξίδια

Θαυμάστε τη λίμνη που αλλάζει χρώμα στην στιγμή – Από γαλάζια γίνεται πράσινη!

Ένα υπέροχο θέαμα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες σε μια πόλη της Ιαπωνίας, όταν μια λίμνη στην περιοχή αλλάζει χρώμα στην στιγμή και από γαλάζια γίνεται πράσινη!

Πολλά είναι τα θαύματα στη φύση, που απολαμβάνουμε στα ταξίδια μας, τα οποία μας βοηθούν να δημιουργήσουμε τις ωραιότερες ταξιδιωτικές αναμνήσεις! Ένα μοναδικό φαινόμενο συμβαίνει σε μια πόλη στην Ιαπωνία, καθώς μια “γαλάζια λίμνη” της περιοχής… χρωματίζεται πράσινη και εντυπωσιάζει!

Blue Pond Λίμνη Ιαπωνία σε μπλε χρώμα

Το παράδοξο φαινόμενο της “γαλάζιας λίμνης”

Η λίμνη είναι γνωστή ως «Blue Pond» και θα τη συναντήσετε στην πόλη Biei, στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας, η οποία μάλιστα αποτελεί ένα μαγευτικό θέαμα για τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Blue Pond Λίμνη Ιαπωνία σε τιρκουαζ ανάλογα με το φως

Ο λόγος; Το έντονο τιρκουάζ χρώμα των νερών της αλλά και το γεγονός ότι αλλάζει σε σμαραγδί μπροστά στα μάτια των επισκεπτών που φτάνουν εδώ από όλα τα μέρη του κόσμου. Ανάλογα με το πώς πέφτει το φως του ήλιου πάνω στα νερά και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, η λίμνη από γαλάζια γίνεται… πράσινη!

Blue Pond Λίμνη Ιαπωνία μπλε λίμνη με δέντρα στο νερό

Μάλιστα, πολλές είναι οι εξηγήσεις για το έντονο μπλε χρώμα της λίμνης, με επικρατέστερη αυτήν που αναφέρεται στην παρουσία υδροξειδίου του αργιλίου στο νερό, που αντανακλά μπλε φως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει και η ατμόσφαιρα.

Blue Pond Λίμνη Ιαπωνία αλλάζει χρώμα ανάλογα με το φως από μπλε σε πράσινο

Μαγευτικό μέρος για τους φωτογράφους αλλά και για όσους επιθυμούν να δουν από κοντά αυτά τα ονειρεμένα χρώματα, που η φύση έχει δημιουργήσει για να μας εντυπωσιάσει με το κάλλος της.

 

[Via]

Related posts

Ιορδανία, μια χώρα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα

admin

Πελοπόννησος: Αυτό είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της Ελλάδας – Φτάνει μέχρι την παραλία! [Βίντεο]

admin

Η πιο κρύα πόλη του κόσμου που ζει με -50 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα – Η ιστορία του φωτογράφου που την επισκέφθηκε!

elenh fatsh
elGreek