Nέα Θηλασμός

Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος «Ηλιτόμηνον» στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος «Ηλιτόμηνον»

Α΄ Νεογνολογική Κλινική & Εντατική Νοσηλεία Νεογνών Α.Π.Θ.

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο

Διευθυντής: Κ. Σαραφίδης, Καθηγητής ΝεογνολογίαςRemaining Time-0:00FullscreenMute

Το μητρικό γάλα κάθε μητέρας αποτελεί την ιδανική διατροφή για το μωρό της, ιδιαίτερα αν αυτό είναι άρρωστο ή έχει γεννηθεί πρόωρα. Το μητρικό γάλα προσφέρει ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά ενώ αποτελεί σημαντική πηγή αντισωμάτων, αυξητικών παραγόντων και “καλών μικροβίων” που θεωρούνται απαραίτητα για την ανάπτυξη της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου των μωρών και τη βελτίωση της άμυνάς τους. Επιπλέον, η χορήγηση μητρικού γάλακτος είναι ιδιαίτερα σημαντική στα πρόωρα νεογνά καθώς ελαττώνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης νεκρωτικής εντεροκολίτιδας και λοιμώξεων που αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές και επικίνδυνες για τη ζωή τους καταστάσεις.

Ωστόσο, πολλές φορές το μητρικό γάλα δεν είναι διαθέσιμο ή δεν επαρκεί. Μία εναλλακτική λύση στην περίπτωση αυτή είναι η χορήγηση παστεριωμένου μητρικού γάλακτος από δότρια μέσω της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος (ΤΜΓ).

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ΤΜΓ του νοσοκομείου μας έχει ξεκινήσει την λειτουργία της ώστε να καλύψει τις ανάγκες όσων νεογνών έχουν ανάγκη το πολύτιμο μητρικό γάλα. Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να απευθυνθείτε στην ΤΜΓ προκειμένου να γίνεται δότρια, εφόσον φυσικά το επιθυμείτε. Είμαστε στην διάθεσή σας για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία λήψης, επεξεργασίας και χορήγησης του μητρικού γάλακτος.

Πληροφορίες:

Η ΤΜΓ λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή, 07:00 – 15:00, στον 1ο όροφο του Α΄ κτιρίου στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνη: Μαία κα. Γ. Τζεμπελίκου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310892407

e-mail: hmb@ippokratio.gr

[via]

Related posts

Θηλασμός και ψυχολογία: Μιλήσαμε με τους ειδικούς και σου έχουμε όλες τις απαντήσεις

admin

Αληθινή ιστορία: Ένα 3χρονο αγοράκι που θηλάζει και οι δύο αντίθετες γνώμες των ειδικών

admin

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ενώ θηλάζεις

elenh fatsh
elGreek