Οι 2 ασκήσεις αναπνοής για κοιλιακούς
Life Style Γυμναστική

Ποιο γυμναστήριο; ΑΥΤΕΣ είναι οι 2 ασκήσεις αναπνοής για δυνατούς κοιλιακούς.

Ενδυνάμωση κορμού» είναι οι λέξεις κλειδιά σε αυτήν την περίπτωση. Είναι το κέντρο του σώματος και το χρειάζεσαι για κάθε κίνηση που κάνεις. Αν μιλάμε για κοιλιακούς, δεν χρειάζεται να πλακώνεσαι στη γυμναστική. Υπάρχουν δύο ασκήσεις αναπνοής που σου δίνουν το αποτέλεσμα που θέλεις.

Η απάντηση βρίσκεται στη διαφραγματική αναπνοή. «Όταν δεν αναπνέεις μέσα από το διάφραγμα, κινούνται μόνο οι ώμοι και το στήθος σου. Αντιθέτως, η διαφραγματική διευρύνει τον κορμό και τα πλευρά και επιμηκύνει τους εγκάρσιους κοιλιακούς μύες κάθε φορά που εισπνέεις», εξηγεί η δασκάλα pilates, Daria Einhorn. Και υπάρχουν δύο ασκήσεις αναπνοής που μπορείς να κάνεις.

Πώς επηρεάζονται οι κοιλιακοί σου

«Οι κοιλιακοί μύες πηγαίνουν χέρι χέρι με το διάφραγμα. Πρώτα επιμηκύνονται με την εισπνοή, συστέλλονται στην εκπνοή, όταν το διάφραγμα χαλαρώνει. Όταν το κοιλιακό τείχος διευρύνεται σωστά, δυναμώνει ο κορμός και προστατεύεται η σπονδυλική στήλη, η μέση και η λεκάνη». Εκτός από την ενδυνάμωση του κορμού, έρευνα έχει δείξει ότι η διαφραγματική αναπνοή χαλαρώνει το μυαλό, το σώμα και μειώνει το στρες. Θέλεις κι άλλους λόγους για να ξεκινήσεις;

Οι 2 ασκήσεις αναπνοής για κοιλιακούς

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και τα πέλματα στο πάτωμα. Βάλε τα χέρια σου στα πλευρά, εκεί που είναι η κάτω γραμμή του σουτιέν. Ανάπνευσε αργά από τη μύτη, ενώ νιώθεις τα πλευρά να μεγαλώνουν κάτω από τα χέρια σου ενώ πιέζεις τα πίσω πλευρά στο πάτωμα. Οι ώμοι δεν πρέπει να σηκώνονται. Εκπνοή από το στόμα σαν να φουσκώνεις ένα μπαλόνι. Νιώθεις τους κοιλιακούς μύες να σφίγγουν και να τραβιούνται μέσα. Επανάλαβε 5 φορές.

Κάθισε αναπαυτικά σε μία κουβέρτα  έτσι ώστε οι γοφοί να είναι πιο ψηλά από τα γόνατα. Δέσε ένα μαντίλι γύρω από τα πλευρά σου. Εισπνοή από τη μύτη ενώ το μαντίλι είναι στενεύει. Εκπνοή από το στόμα και άσε το μαντίλι να χαλαρώσει εντελώς. Νιώσε τους κοιλιακούς να σφίγγουν απλά και τον αφαλό να τραβιέται προς τα πίσω. Επανάλαβε 5 φορές.

[via]

Related posts

Έτοιμη σε 20 λεπτά! Συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόσουπα

admin

Γυμναστική από… σπίτι με την Ζωή Δημητράκου: Πρόγραμμα για ολόκληρο το σώμα

elenh fatsh

Ξανθό vs μελαχρινό | Έρευνα αποκαλύπτει τι προτιμούν τελικά τα αρσενικά

admin
elGreek