Top News Αξίζει να Διαβάσεις Εγκυμοσύνη Θα γίνω μαμά Συμβουλές

Οι Μαμάδες Μίλησαν! Αυτοί είναι οι 4 ΠΙΟ Αποτελεσματικοί Τρόποι για να «Προκαλέσεις» Φυσικά έναν Τοκετό.

Η ημερομηνία του τοκετού σου είναι μια ιστορία που θέλει ταλέντο στις προβλέψεις για το πότε θα αποφασίσει το μωράκι σου να έρθει στον κόσμο.

Αν και πολλές γυναίκες γεννούν απολύτως υγιή μωράκια έως και 2 εβδομάδες πριν την καθορισμένη ημερομηνία τοκετού, συστήνεται στις γυναίκες να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι την 39η εβδομάδα για τον τοκετό τους. Φυσικά αν το μωράκι σας θέλει να έρθει στον κόσμο νωρίτερα από τις 39 εβδομάδες αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό και απόλυτα φυσιολογικό.

Είναι καλύτερα λοιπόν να αφήσουμε την μητέρα φύση να κάνει την δουλειά της. Οπότε μην αγχώνεστε καθόλου.

Σε μια έρευνα του 2011 από studyTrusted Source, 201 γυναίκες που είχαν πρόσφατα γεννήσει, ρωτήθηκαν για την διαδικασία που επέλεξαν να γεννήσουν στο σπίτι. Το 50% από αυτές τις γυναίκες είχαν δοκιμάσει μια φυσική μέθοδο πρόκλησης ανώδυνου τοκετού.

Αν έχετε φτάσει λοιπόν κοντά στην ημερομηνία του τοκετού σας και επιθυμείτε να προκαλέσετε φυσικά έναν ανώδυνο τοκετό, αυτοί είναι οι 8 πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να «προκαλέσεις» φυσικά έναν ανώδυνο τοκετό.

*Οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους είναι ενδεικτικές, αποτελούν εμπειρίες μαμάδων, και δεν έχουν σταθερές και καταγεγραμμένες ενδείξεις ότι λειτουργούν, επομένως πρέπει πάντα να μιλάτε στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και τον γιατρό σας πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους.

Η μαία ή ο γιατρός σας μπορεί να μην μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι θα δουλέψουν, αλλά θα σας ενημερώσουν αν είναι ασφαλείς να δοκιμαστούν στην εγκυμοσύνη σας.

1. ΑΣΚΗΣΗ

Η Άσκηση μπορεί να είναι οτιδήποτε αυξάνει τους καρδιακούς σας παλμούς, όπως για παράδειγμα, ένανς μεγάλος περίπατος. Ακόμα κι αν αυτή η μέθοδος δεν πιάσει, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διώξετε το άγχος και να κρατήσετε το σώμα σας δυνατό για την μεγάλη στιγμή της γέννας.

Οργανώστε το πρόγραμμά σας ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο με άσκηση

Ένα απλό ασκησιολόγιο μπορεί να εμπεριέχεται στην καθημερινότητά σας. Το περπάτημα, το κολύμπι, η γιόγκα κ.λ.π. είναι ότι χρειάζεστε για να εκμεταλλευτείτε το περισσότερο τις συσπάσεις Braxton Hicks. Βοηθήσετε το μωρό σας να κατέβει χαμηλότερα μέσα στην λεκάνη, παίρνοντας μια καλύτερη στάση σώματος. Η ενέργεια αυτή συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της διάρκειας ενός τοκετού και την ανάγκη φαρμακευτικής αναλγησίας.

Διατηρείτε την κινητικότητα σας και στον τοκετό.

Η αλλαγή θέσεων και στάσεων στον τοκετό, η κίνηση και η χρήση του νερού φαίνεται να βοηθούν  στο να <<μαλακώνει >> ο πόνος. Βοηθούν επίσης και να μειώνουν κατά 1,5 ώρα την διάρκεια ενός τοκετού στο πρώτο στάδιο. Ζητείστε από την μαία σας να σας καθοδηγήσει και ακούστε στο σώμα σας, Οι όρθιες θέσεις , η χρήση μπάλας, το μασάζ,το περπάτημα το ανεβοκατέβασμα σκάλας είναι μερικές από τις πιο διαδεδομένες θέσεις ανώδυνου τοκετού.

Θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε καλύτερα και να μειώσετε τον χρόνο του τοκετού σας.

2. ΣEΞ

Θεωρητικά, υπάρχουν πολλαπλοί λόγοι γιατί το να κάνεις sεξ θα μπορούσε να προκαλέσει τον τοκετό.

Για παράδειγμα, η sεξουαλική δραστηριότητα, ειδικά όταν φτάνεις σε οργασμό, απελευθερώνει μια ορμόνη, την οκυτοκίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόκληση συσπάσεων της μήτρας.

Επίσης, υπάρχουν οι ορμόνες προσταγλανδίνης στο σπέρμα που μπορεί να βοηθήσουν στην ωρίμανση του τραχήλου.

Το να κάνεις sεξ τις τελευταίες εβδομάδες πριν τον τοκετό είναι ασφαλές, αλλά δεν θα πρέπει με τίποτα να κάνετε sεξ ενώ έχουν σπάσει τα νερά σας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος φλεγμονής.

3. Διέγερση θηλών

Η διέγερση θηλών μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στην μήτρα και να προκαλέσει τον τοκετό.

Η διέγερση θηλών συντελεί στην παραγωγή οκυτοκίνης. Η οκυτοκίνη είναι η ορμόνη που προκαλεί τις συσπάσεις της μήτρας και την παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Πραγματικά, αν επιλέξετε να θηλάσετε το μωρό σας αμέσως μετά τον τοκετό, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο και για εσάς αλλά και για το μωρό σας, η ίδια διέγερση μέσω του θηλασμού είναι που θα βοηθήσει την μήτρα σας να επιστρέψει στο αρχικό της μέγεθος.

Εσείς λοιπόν, ή ο σύντροφος σας μπορεί να διεγείρει τις θηλές σας, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θήλαστρο.

Το SolidTrusted Source researchTrusted Source δείχνει ότι η διέγερση θηλών μπορεί να είναι ένας ευεργετικός τρόπο για να:

  • προκαλέσετε και να επιταχύνετε τον τοκετό σας
  • αποφύγεται την ιατρική παρέμβαση
  • μειώσετε τα ποσοστά αιμοραγίας
Μειώστε τα ποσοστά αιμορραγίας μετά τον τοκετό

4.  Κόκκινο τσάι φύλλων σμέουρων

Οι μαίες συχνά συνιστούν να πίνετε κόκκινο τσάι με φύλλα βατόμουρου καθώς πλησιάζει η ημερομηνία τοκετού. Το τσάι μπορεί να ενδυναμώσει τη μήτρα κατά την προετοιμασία για τοκετό. Ακόμα κι αν δεν λειτουργήσει, θα μείνετε ενυδατωμένοι.

5. Acupressure (πιεσοθεραπεία – δαχτυλοπίεση)

Είναι παρόμοια με το βελονισμό, πανάρχαια πρακτική που συνεπάγεται με την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για την τόνωση της δραστηριότητας της μήτρας. Η διαφορά είναι ότι αντί για βελόνες χρησιμοποιούνται τα δάκτυλα. Δύο κατάλληλα σημεία είναι το πλέγμα ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη και το εσωτερικό του ποδιού, τέσσερα δάκτυλα περίπου πάνω από τον αστράγαλο. Αλλά πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει τον τοκετό σας, μιλήστε με τον γιατρό ή την μαία σας για να αποφύγετε τυχόν κινδύνους ή πιθανές επιπλοκές.

Αν και μερικές από αυτές τις μεθόδους είναι αρκετά δημοφιλείς και διαδεδομένες στις έγκυες γυναίκες, λίγα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να αφήσετε το μωρό να ορίσει τη δική του ημερομηνία γέννησης, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να περιμένετε άλλη μία ή δύο εβδομάδες.

Related posts

Έρευνα: Αλκοολούχο ποτό καταπολεμά αλλεργίες και το άσθμα!

elenh fatsh

Από πυρετό μέχρι πόνους σ’ όλο το σώμα: Εθελοντές περιγράφουν τα συμπτώματα του εμβολίου της Pfizer!

elenh fatsh

H ασφάλεια της αγκαλιάς του γονιού, βάζει γερές βάσεις για ένα ψυχικά ισορροπημένο παιδί

admin
elGreek