Αξίζει να Διαβάσεις Ιστορίες ζωής Κοινωνικά

Το αγoρι αυτής της πασίγνωστης φωτογραφίας πάλευε με την λευχαιμία και βγήκε νικητής

Το αγόρι αυτής της πασίγνωστης φωτογραφίας πάλευε με την λευχαιμία και  βγήκε νικητής. Σίγουρα έχετε δει αυτήν την σοκαριστική φωτογραφία. Όμως στην ζωή αυτού του αγoριου όλα πήγα καλά.

Δυστυχώς ο παιδικός καρκίνος είναι ένα γεγονός που μας ματώνει την καρδιά κάθε φορά. Σίγουρα κάθε άνθρωπος που νοσεί από καρκίνο μας κάνει να δακρύζουμε από συγκίνηση και να θέλουμε να του δώσουμε όλη μας την στήριξη και την αλληλεγγύη.

Παρόλα αυτά στον παιδικό καρκίνο τα πράγματα είναι ακόμη πιο τραγικά. Σκέφτεσαι ότι ένα παιδί που έχει παρθένο οργανισμό δεν μπορεί να έχει κάνει καμία κατάχρηση στη ζωή του. Δεν γίνεται να έφαγε κάτι που να επηρέασε αρνητικά τον οργανισμό του ή να ήπιε κάτι ανθυγιεινό.

Είναι λοιπόν άδικο να γεννιέται ένα παιδί έχοντας όλη την ζωή μπροστά του και να νοσεί από καρκίνο, επειδή εμείς έχουμε μολύνει τόσο πολύ το περιβάλλον που ζούμε με χίλιες δύο καρκινογόνες ουσίες. Είναι άδικο ένα παιδί που οφείλει να παίζει, να γελάει και να μην έχει κανένα άγχος, να περνάει όλη του την παιδική ηλικία σε ένα νοσοκομείο.

Να κάνει φίλους, άλλους ασθενείς από τον θάλαμο, να δέχεται ισχυρές χημειοθεραπείες, να πονάει και να βασανίζεται. Ένα παιδί που θα έπρεπε το μόνο του άγχος να ήταν ότι η μαμά και ο μπαμπάς δεν το αφήνουν να παίξει το απόγευμα με τους φίλους του.

Και όταν δε αυτά τα παιδιά χάνουν την μάχη το συναίσθημα είναι ακόμη πιο οδυνηρό ακόμη κι αν ποτέ δεν γνωρίσαμε αυτά τα παιδιά προσωπικά. Διότι τα παιδιά οφείλουν να ζήσουν πολλά και ευτυχισμένα χρόνια και όταν αυτό δεν γίνεται ένα κρίμα κι άδικο περιπλανάται στο κεφάλι μας διαρκώς. Κρίμα και άδικο.

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία φωτογραφία που προκαλεί ρίγη συγκίνησης όμως φαίνεται πως σε αυτή την ιστορία το τέλος ήταν χαρούμενο. Το παιδί της φωτογραφίας έπασχε από λευχαιμία όμως βγήκε νικητής από αυτή την μάχη. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία της πασίγνωστης φωτογραφίας

Ήταν Σεπτέμβριος του 2019 όταν η Κέιτλιν Μπουργκ από το Πρίνστον του Τέξας, δημοσίευσε φωτογραφίες με το γιο της, Μπέκετ. Ο Μπέκετ ήταν τότε μόλις τριών ετών και στην φωτογραφία φαίνεται καταβεβλημένος πάνω από την λεκάνη της τουαλέτας να τον παρηγορεί η μεγαλύτερή του αδερφή, Όμπρεϊ.

Η Όμπρεϊ ήταν τότε μόλις πέντε ετών. Ο Μπέκετ ήταν καταβεβλημένος μετά από μία ισχυρή χημειοθεραπεία και έκανε εμετό. Η μητέρα του είχε γράψει πως η Όμπρεϊ κρατούσε τον μικρότερο αδερφό της στην αγκαλιά της και τον έβαζε η ίδια στον καναπέ αφού το παιδί δεν ήταν σε θέση να περπατήσει.

Το αγoρι αυτής της πασίγνωστης φωτογραφίας πάλευε με την λευχαιμία & βγήκε νικητής

Ο Μπέκετ είχε διαγνωστεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία σε ηλικία μόλις δύο ετών και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2019. Ο μικρός είχε περάσει ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο κάνοντας χημειοθεραπείας. Η μητέρα του αποκάλυψε πως ο γιος της τώρα πήρε το πράσινο φως και θεραπεύτηκε πλήρως από την λευχαιμία, επιστρέφοντας στο σχολείο!

Το παρόν του μικρού μαχητή

Η μητέρα του Μπέκετ έχει δύο ακόμη παιδιά και αποφάσισε να δημοσιεύσει αυτές τις φωτογραφίες το 2019 με σκοπό να φανερώσει την σημασία της οικογένειας σε περιόδους κρίσης όπως δηλώνει η ίδια. Η Κέιτλιν λέει ότι η Όμπρεϊ εξακολουθεί να παίζει τον ρόλο του προστάτη για τον αδερφό της.

Η μητέρα αποκαλύπτει πως τα δύο αδέρφια έχουν δημιουργήσει έναν αναντικατάστατο δεσμό λόγω της λευχαιμίας. Συγκεκριμένα η μητέρα δηλώνει:

«Η Όμπρεϊ βοήθησε σημαντικά τον αδελφό της να ξεπεράσει το πρόβλημα. Την περίοδο της χημειοθεραπείας, η Ομπρεϊ ήταν για τον Μπέκετ μια μητρική φιγούρα, αλλά τώρα άρχισε να παρατηρεί ότι ο αδελφός της δεν τη χρειάζεται πια τόσο και ότι θέλει να γίνει ανεξάρτητος».

παιδικός καρκίνος-το-αγόρι-της-viral φωτογραφίας-έγινε-καλά-

Ο μαχητής μας προσπαθεί πλέον να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Μάλιστα έχει επιστρέψει δυναμικά στο σχολείο ενώ η αδερφή του – φύλακας άγγελός του – επέστρεψε κι αυτή στα δικά της χόμπι. Η μικρή είχε σταματήσει την ενασχόλησή της με αυτά λόγω της οικονομικής πίεσης που βίωνε η οικογένεια κατά τη διάρκεια της θεραπείας του Μπέκετ.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ο Μπέκετ έκανε καθημερινά χημειοθεραπεία. Έπαιρνε το βραδινό του χάπι και πήγαινε για θεραπεία. Στις 8 Αυγούστου σταμάτησαν οι θεραπείες. Είχε τελειώσει. Θα πηγαίνει μόνο μία φορά το μήνα για εξετάσεις, είναι ένας διαφορετικός κόσμος πλέον.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του είχε θέματα με την εκπαίδευσή του. Τα πάντα μπερδεύονταν στο μυαλό του. Δεν καταλάβαινε πολλά. Αλλά τις προάλλες καθόμασταν στο τραπέζι και άρχισε να διαβάζει. Θεέ μου, πώς νιώσαμε. Βλέπουμε πλέον ένα φυσιολογικό παιδί -πράγματα που πιστεύαμε ότι δεν θα έκανε ποτέ», δηλώνει η μητέρα.

Επισημαίνει βέβαια πως ο Μπέκετ ακόμη έχει μερικές παρενέργειες από την χημειοθεραπεία όπως τον πόνο στα πόδια αλλά το παλεύει. Μάλιστα σύμφωνα με την μαμά ο Μπέκετ μπορεί πλέον να παίξει κανονικά με τα αδέρφια του όπως κάθε παιδί στην ηλικία του.

παιδικός καρκίνος-το-αγόρι-της-viral φωτογραφίας-έγινε-καλά-

Όσο για την φωτογραφία που εύκολα έκανε τον γύρο του διαδικτύου και μέχρι και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων η μητέρα δήλωσε πως πήρε την απόφαση να δημοσιεύσει αυτές τις φωτογραφίες για να δείξει την καθημερινότητα μίας οικογένειας που αντιμετωπίζει σοβαρή ασθένεια.

«Η Όμπρεϊ μόλις του είχε τρίψει την πλάτη και του έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά, του καθάρισε το πρόσωπο και του έπλυνε τα χέρια. Αμέσως μετά, τον πήγε στο σαλόνι και τον έβαλε στον καναπέ. Με είχε ρωτήσει, μάλιστα, εάν θα μπορούσε να πάει να καθαρίσει και το μπάνιο, αλλά της είχα πει να πάει να καθίσει, γιατί δεν ήταν δουλειά της».

Ο Μπέκετ διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2018, σε ηλικία μόλις δύο ετών μετά από μία μόλυνση στο αυτί. Η μητέρα του είχε πει σχετικά με αυτό: «Η κατάστασή του ξεκίνησε μέσα σε μία νύχτα με λοίμωξη στο αυτί. Δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να υποδήλωνε ή να μας έδειχνε ότι ήταν καρκίνος».

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

[via]

Related posts

Νοσηλεύτρια υιοθετεί κοριτσάκι που αγάπησε με μια ματιά. Δεν το επισκεπτόταν κανείς στο νοσοκομείο

admin

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 29χρονης Δήμητρας – Μαρτυρία-σοκ από φίλη της (Video)

admin

Πατέρας με όγκο στον εγκέφαλο γνωρίζει το νεογέννητο μωρό του και μετά από 3 ώρες φεύγει από τη ζωή

admin
elGreek