Παιδιά Σχολείο

11 ξεκαρδιστικές φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία

11 ξεκαρδιστικές φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία. Καταθλιπτικές & ξεκαρδιστικές ταυτόχρονα! Πριν μερικούς μήνες εξαιτίας της καραντίνας τα παιδιά έκαναν μαθήματα εξ αποστάσεως. Ήταν μία δύσκολη περίοδος τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς!

Παρόλα αυτά τον Σεπτέμβρη τα σχολεία άνοιξαν κανονικά λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας. Υπάρχουν βέβαια και σχολές που ακόμη πραγματοποιούν μαθήματα εξ αποστάσεως, μέσα από προγράμματα της τεχνολογίας όπως είναι το Zoom ή το Skype!

Μπορεί πλέον τα παιδιά της χώρα μας να πηγαίνουν κανονικά στις σχολικές αίθουσες για το μάθημά τους όμως σίγουρα η εκπαίδευση εξ αποστάσεως θα είναι μία εμπειρία που δε θα την ξεχάσουν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη που χώρα ακολουθήσε το πρόγραμμα της διδασκαλίας εξ αποστάσεως για να προστατευθεί ο πληθυσμός με αποτελεσματικό τρόπο από τον κορονοϊό. Στο διαδίκτυο λοιπόν κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες παιδιών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Οι φωτογραφίες είναι καταθλιπτικές και ξεκαρδιστικές παράλληλα. Εμείς αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας. Ας δούμε τα πράγματα μέσα από την δική τους ματιά. Διαβάστε παρακάτω:

 Όταν είσαι στην Α’ Δημοτικού και κάνεις μάθημα στο Zoom!

Οι μαθητές που παρακολουθήσαν μαθήματα εξ αποστάσεως δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ. Αν όμως ήταν δύσκολο μία φορά για τους μαθητές που είχαν προηγούμενη εμπειρία στις σχολικές αίθουσες, φανταστείτε πόσο βουνό βρήκαν όλη την διαδικασία τα παιδιά της Α’ Δημοτικού! Η έκφραση του κoριτσιού τα λέει όλα!

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: κοριτσάκι παρακολουθεί μάθημα εξ' αποστάσεως θλιμμένο

Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα πάνω από όλα!

Αν έχετε παιδιά και παρακολουθήσαν μαθήματα εξ αποστάσεως μπορεί την παρακάτω εικόνα να την έχετε δει από κοντά! Αν τα παιδιά δυσκολεύονται να μείνουν συγκεντρωμένα μέσα στις σχολικές αίθουσες, φανταστείτε πόσο δύσκολο τους ήταν να μείνουν συγκεντρωμένα μέσα στο σπίτι τους!

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: παιδί έπεσε από την καρέκλα την ώρα του μαθήματος εξ' αποστάσεως

Ωπ! Η γάτα μου! Κυρία, από εδώ η γάτα μου!

Η γάτα στην φωτογραφία αποφάσισε να πάρει και αυτή μέρος στα μαθήματα. Μάλλον το παιδί ξαφνιάστηκε περισσότερο από όσο θα περιμέναμε και είμαστε σίγουροι ότι οι συμμαθητές και οι δάσκαλοι της ξέσπασαν σε γέλια. Η γάτα βέβαια δεν νομίζω να κατάλαβε πολλά.

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: γάτα μπήκε στην κάμερα την στιγμή που κοριτσάκι έκανε μαθήματα εξ' αποστάσεως

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: Όταν το παιδί έχει φαντασία!

Σε αντίθεση με τις σχολικές αίθουσες στο σπίτι τα παιδιά φορούσαν ό,τι ήθελαν. Τι πιο ευχάριστο λοιπόν από το να κάνεις μάθημα με μία μάσκα για…κοράκι; Είμαστε σίγουροι ότι η δασκάλα το απόλαυσε πολύ. Τι; Όχι;

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: παιδί παρακολουθεί μάθημα εξ αποστάσεως και φοράει μάσκα κορακιού

Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά!

Τα παιδιά ήταν έτοιμα να κοιμηθούν και μέσα στις τάξεις. Πόσο μάλλον όταν βρίσκονται στο σπίτι τους, με τις πιτζάμες τους, χωρίς την δασκάλα ή τον δάσκαλο δίπλα για να τα…ξυπνάει. Ε λίγο η οθόνη του υπολογιστή λίγη η χαλάρωση του σπιτιού, είπαμε να πάρουμε έναν υπνάκο καλέ κυρία!

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία : κοριτσάκι κοιμάται στην καρέκλα κατά τη διάρκεια του μαθήματος εξ αποστάσεως

Οι παλιές συνήθειες δεν ξεχνιούνται!

Όταν λέμε το σχολείο στο σπίτι το εννοούμε! Αφού λοιπόν κάναμε τα μαθήματα από το σπίτι θα κάνουμε και τις σχολικές ζαβολιές από εκεί. Η αγαπημένη συνήθεια να κολλούν τα κεφάλια τους στις καρέκλες τα παιδιά φαίνεται πως από τις σχολικές αίθουσες μεταφέρθηκε και στο σπίτι!

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: παιδί κόλλησε το κεφάλι του στην καρέκλα

Η τεχνολογία δεν βοηθάει πάντα!

Φυσικά πέρα από την πλάκα, τα παιδιά μπορεί να γνωρίζουν από τεχνολογία αλλά δεν είναι όλα τόσο εξοικειωμένα. Όπως επίσης δεν είναι ούτε οι γονείς τόσο εξοικειωμένοι. Φανταστείτε πόσο δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν σε μία νέα εφαρμογή που ήταν υποχρεωτικό να μάθουν μέσα σε λίγες μέρες αν δεν ήθελαν να πάρουν απουσίες.

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: tweet που μιλάει για την διδασκαλία εξ αποστάσεως

Ο ύπνος…θρέφει και πάλι τα παιδιά!

Ο μπόμπιρας της φωτογραφίας δεν κοιμήθηκε απλώς. Στην φωτογραφία σίγουρα βλέπει όνειρο. Και άντε να είσαι η δασκάλα του και να προσπαθήσεις να τον ξυπνήσεις μέσω μικροφώνου. Μάλλον σαν νανούρισμα ακουγόταν για εκείνον.

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: παιδί κοιμάται με το μικρόφωνο στο στόμα κατά τη διάρκεια του μαθήματος εξ' αποστάσεως

// Διαβάστε περισσότερα :

Τα ήσυχα παιδιά να μας ανησυχούν όχι τα φωνακλάδικα εκφραστικά παιδιά

Υπήρξαν δύο κατηγορίες παιδιών…συνήθως!

Όπως και στις σχολικές τάξεις έτσι στα διαδικτυακά μαθήματα υπήρξαν τουλάχιστον δύο κατηγορίες μαθητών. Υπήρξαν αυτοί που προσαρμόστηκαν εύκολα και μπορεί να τους άρεσε και περισσότερο μέσω κάμερας το μάθημα και υπήρξαν κι εκείνοι οι μαθητές, που όχι απλά δυσκολεύτηκαν. Πραγματικά κοιμόντουσαν…όρθια!

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: tweet για τα μαθήματα εξ αποστάσεως

Κυρία μπορώ να πάω λίγο τουαλέτα;

Και δεν πήγε τουαλέτα. Το παιδί της φωτογραφίες είτε ήταν πολύ πονηρό και βρήκε εναλλακτικό τρόπο να κοιμηθεί χωρίς να το καταλάβει η δασκάλα, είτε απλά “λιποθύμησε” από τον ύπνο πάνω στην καρέκλα. Ό,τι και να ισχύει, σίγουρα δεν είναι βολική η στάση που κοιμήθηκε!

11 φωτογραφίες παιδιών που έκαναν εξ αποστάσεως διδασκαλία: παιδί κοιμάται στην καρέκλα

Αν η βαρεμάρα είχε πρόσωπο

Δεν τα αδικούμε καθόλου! Προσπαθήστε σαν μεγάλοι να δουλέψετε από το σπίτι μέσω κάμερας. Μία υπνηλία και μία βαρεμάρα την νιώθεις όπως και να το κάνουμε!

 

[Via]

Related posts

«Είμαι περήφανη που η 15χρονη κόρη μου, σπουδάζει υδραυλικός»

admin

Κι όμως γίνεται! Πώς μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να κοιμάται πιο νωρίς;

admin

Η διάρροια και οι εμετοί είναι τα βασικά συμπτώματα της Covid-19 στα παιδιά

admin
elGreek