Θηλασμός Ψυχολογία

Κακή ψυχολογία και μείωση παραγωγής μητρικού γάλακτος. Πόσο Ισχύει Τελικά

Η απάντηση σε μια μαμά που ανησυχεί ότι η κακή της ψυχολογία έχει επηρρεάσει την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Τι απαντούν οι ειδικοί.

Γεια σας. Έχω το εξής πρόβλημα: Θηλάζω τον 7,5 μηνών γιο μου και για 3-4 ημέρες τον άφησα στην μητέρα μου και έπινε γάλα που είχα αντλήσει. Στο μεταξύ κι εγώ με το θήλαστρο αντλούσα πάλι κι αποθήκευα. Την τέταρτη ημέρα το πρωί ξύπνησα και το στήθος μου ήταν όπως προ θηλασμού-εγκυμοσύνης και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. 4 ημέρες τώρα θηλάζω συνέχεια για να επανέλθει το γάλα και δεν έχει αλλάξει καθόλου η κατάσταση. Να αναφέρω πως τις μέρες αυτές είμαι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά και κουρασμένη πολύ. Τι μπορώ να κάνω για να θηλάζω όπως πριν; Είχα πάρα πολύ γάλα. Φοβάμαι πως δε θα μπορέσω να συνεχίσω και στεναχωριέμαι περισσότερο. Υπάρχει περίπτωση λόγω της κακής ψυχολογίας να χει γίνει όλο αυτό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Χριστίνα, Σέρρες

Απαντά η Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ! Η καλή πορεία του θηλασμού μέχρι τώρα αποτελεί εγγύηση για την περαιτέρω πορεία.

Συνεχίστε να θηλάζετε συχνά το μωρό αλλά ταυτόχρονα φροντίστε και τον εαυτό σας. Το άγχος και η κούραση είναι κακοί σύμβουλοι!

Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε, να κοιμάστε όταν κοιμάται και το μωρό και να τρώτε θρεπτικά και ισορροπημένα.

Μπορείτε να πάρετε και χάπια τριγωνέλλας που συνεργικά με το θηλασμό αυξάνουν την παραγωγή.

H διαρκής επαφή με το μωρό σας, οι συχνοί θηλασμοί και η εμπιστοσύνη στο θαύμα του μητρικού θηλασμού θα σας προσφέρουν κάθε μέρα αυτοπεποίθηση και ηρεμία και θα οδηγήσουν σε μια μακρά θηλαστική πορεία!

Continue reading at https://www.mitrikosthilasmos.com/2015/12/kaki-psixologia-kai-meiosi-paragogis-mitrikou-galaktos.html | mitrikosthilasmos.com

Related posts

Το μητρικό γάλα μετά το έτος δε γίνεται νερό. Γίνεται..πρωτόγαλα! – Μελέτη

admin

Νέα έρευνα λέει ότι όσο περισσότερο θηλάζει ένα παιδί τόσο εξυπνότερο γίνεται

admin

Αυτές είναι οι Βασικές Τεχνικές Θηλασμού

admin
elGreek