Διατροφή βρέφους Μητρότητα Νέα Μαμά

4 σημάδια που μαρτυρούν ότι το μωρό μπορεί να ξεκινήσει τις στερεές τροφές

Ποιες είναι οι κυριότερες ενδείξεις που πρέπει να γνωρίζετε;

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού. Μέχρι και τον έκτο μήνα περίπου, τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με γάλα, είτε μητρικό, είτε ξένο.  Τα συστατικά του γάλακτος επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του μωρού αυτής της ηλικίας.

Από τον έκτο μήνα όμως κι έπειτα, οι ανάγκες αυξάνονται και σιγά σιγά οι στερεές τροφές μπαίνουν στη διατροφή του μωρού. Πώς όμως θα καταλάβετε ότι το μωρό σας είναι έτοιμό για τις στερεές τροφές. Οι ενδείξεις είναι  πολλές, παρακάτω όμως θα δείτε τις τέσσερις κυριότερες.   

H ηλικία

Τα περισσότερα παιδιά ξεκινάνε τα πρώτα πολτοποιημένα γεύματα περίπου στην ηλικία των έξι μηνών. Σαφώς η ακριβής χρονική στιγμή εξαρτάται από το ίδιο το παιδί, όμως η γενική κατεύθυνση δεν αλλάζει. Αφού το μωρό σας κλείσει και τον έκτο μήνα ζωής τους, μπορείτε σταδιακά να του δώσετε να δοκιμάσει τα πρώτα φρούτα και λαχανικά.

Η ανάπτυξη

Από τον έκτο μήνα κι έπειτα τα μωρά έχουν πλέον καλύτερο έλεγχο του κεφαλιού τους και μπορούν να κάτσουν μόνα τους χωρίς στήριξη. Και τα δύο ορόσημα είναι σημαντικά για την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή τους, καθώς μειώνουν τις πιθανότητες πνιγμού.

Το ενδιαφέρον

Τα μωρά όσο μεγαλώνουν, θέλουν να ανακαλύψουν τα πάντα γύρω τους. Εάν δείτε ότι το μωρό σας, σας παρατηρεί όταν τρώτε ή κοιτάει με ενδιαφέρον το φαγητό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο να δοκιμάσει.  

Η ανεξαρτησία

Τα μωρά σταδιακά μαθαίνουν να μπουσουλάνε, να στέκονται, να περπατάνε. Όσο μεγαλώνουν αποκτούν όλο και μεγαλύτερο έλεγχο των κινήσεών τους και τίποτε δεν τα σταματά από το να ανακαλύψουν τον κόσμο. Εάν το μικρό βάζει πράγματα στο στόμα του ή προσπαθεί να πιάσει το κουτάλι, είναι δείγμα ότι είναι έτοιμο να δοκιμάσει νέες γεύσεις και υφές.

Πηγή: bundoo.com

Related posts

«Ζητώ δικαίωμα επιλογής τηλεκπαίδευσης για μαθητές με ευπαθείς γονείς»|Επιστολή μιας μητέρας με κυστική ίνωση

admin

6 Μύθοι για την Σύλληψη που ΔΕΝ θα Έπρεπε να Πιστεύουμε

admin

Ανακαλύψτε το Τέλειο Μπολ Φαγητού Nuby 100% Σιλικόνης με Μοναδικό Σχέδιο Φάλαινας που έγινε διάσημο σε 1 μέρα!

admin
elGreek