Αξίζει να Διαβάσεις Επικαιρότητα Υγεία

Κορωνοϊός: Τεστ στο σπίτι σας – Αποτελέσματα μέσα σε… 30 λεπτά

Εγκρίθηκε από την FDA

Εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ η διαδικασία του κατ’ επείγοντος, πρώτου διαγνωστικού τεστ αυτο-ελέγχου για Covid-19, το οποίο μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του στο σπίτι και να πάρει τα αποτελέσματα σε 30 λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στην Πάρο θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ σε όλους τους κατοίκους.

Το γρήγορο τεστ μιας χρήσης, δημιούργημα της εταιρείας Lucira Health, δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, ο οποίος υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει Covid-19, να πάρει δείγμα από τη μύτη του και μετά να «τσεκάρει» αν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, δείχνοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Εγκρίθηκε από την FDA των ΗΠΑ να γίνονται τεστ κορωνοϊού στα σπίτια των πολιτών.

 

Έως τώρα είχαν εγκριθεί από τη FDA διαγνωστικά τεστ που επέτρεπαν σε κάποιον να συλλέξει δείγμα μόνος του, αλλά μετά έπρεπε να το στείλει για ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο. Το νέο τεστ είναι το πρώτο που δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλά δίνει κατ’ οίκον αποτελέσματα.

Το τεστ «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία, ενώ για χρήση σε παιδιά κάτω των 14 ετών πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

[via]

Related posts

Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Δεν θα δεχτούμε κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα»

elenh fatsh

Έγινε μάνα στα 53 και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όσες γυναίκες νομίζουν ότι είναι αργά για να κάνουν παιδί

admin

Κορονοπάρτι με πάνω από 150 άτομα στο Βόλο: Ποτά και DJ χωρίς Αστυνομία

admin
elGreek