Αξίζει να Διαβάσεις Παράξενα Ταξίδια

Γέφυρα στο Βιετνάμ στηρίζεται σε δύο γιγάντια χέρια και μοιάζει να ξεπηδά από παραμύθι

Μαγευτικές φωτογραφίες…

Η «Χρυσή Γέφυρα», όπως ονομάστηκε, κόβει την ανάσα με την κομψή ομορφιά της. Δύο τεράστια χέρια την υψώνουν στον ουρανό, τα οποία δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση πως έχει βρεθεί μέσα σε ένα παραμύθι. Βρίσκεται έξω από την πόλη Da Nang στο Βιετνάμ και ο κόσμος συρρέει για να την θαυμάσει, να περπατήσει πάνω της και να βγάλει μαγευτικές φωτογραφίες.

Η γέφυρα βρίσκεται στα 1.400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πάνω από τους λόφους Ba Na, προσφέροντας παράλληλα και υπέροχη θέα της περιοχής. Το χρυσό μονοπάτι της είναι στολισμένο σε όλο το μήκος του από πανέμορφα μωβ χρυσάνθεμα lobelia. Και αν και αυτά τα χαρακτηριστικά την καθιστούν ήδη μια όμορφη διαδρομή 150 μέτρων, τα δύο γιγάντια χέρια είναι αυτά που τραβούν την προσοχή και μαγεύουν τον επισκέπτη.

Το σχέδιο για τη γέφυρα προέρχεται από την εταιρία TA Landscape Architecture και αν και τα χέρια φαίνεται πως είναι σκαλισμένα πάνω σε δύο τεράστιους πέτρινους βράχους, αυτό δεν ισχύει. Οι δημιουργοί περιγράφουν ότι αρχικά σχεδίασαν το σκελετό των χεριών και τον κάλυψαν με δομικά πλέγματα από χάλυβα. Στο τέλος, κάλυψαν με υαλοβάμβακα. Το σύνολο της κατασκευής της γέφυρας διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο.

Η γέφυρα εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιουνίου και αποτελεί τελευταία προσθήκη στον κήπο Θιέν Θάι. Το θέρετρο αυτό δημιουργήθηκε το 1919 και σήμερα αποτελεί πια ατραξιόν και περιέχει το «γαλλικό χωριό», το οποίο είναι εμπνευσμένο από παλιές γαλλικές πολυτελείς κατοικίες και διαθέτει μια μεγάλη πλατεία, εκκλησία και φυσικά ξενοδοχεία για τους επισκέπτες. Μάλιστα, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των επισκεπτών προέρχεται από Ευρωπαϊκές χώρες.

Το Βιετνάμ αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες τις τελευταίες δύο δεκαετίες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξερευνούν και ανακαλύπτουν την ομορφιά αυτής της αξιοσημείωτης και όμορφης χώρας. Η Χρυσή Γέφυρα είναι μέρος μιας κυβερνητικής επένδυσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έχει ως στόχο την προσέλκυση περισσότερων των 1.5 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως.

 

[Via]

Related posts

Μωρό με πρόβλημα ακοής ακούει για 1η φορά τη φωνή της μαμάς του και δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του

admin

Νοσηλεύτρια υιοθετεί κοριτσάκι που αγάπησε με μια ματιά. Δεν το επισκεπτόταν κανείς στο νοσοκομείο

admin

Νεκρή 12χροvη Που Ήταν Γεμάτη Ψείρες – Συνελήφθησαν Οι Γονείς

admin
elGreek