Κορωνοϊός: Ηλικιωμένος βυθίζεται στην αγκαλιά γιατρού πληγωμένος από τη μοναξιά
Viral Αξίζει να Διαβάσεις

Κορωνοϊός: Ηλικιωμένος βυθίζεται στην αγκαλιά γιατρού πληγωμένος από τη μοναξιά

Κορωνοϊός: Ηλικιωμένος βυθίζεται στην αγκαλιά γιατρού πληγωμένος από τη μοναξιά

Είναι γεγονός πως οι ηλικιωμένοι είναι τα μεγάλα θύματα του κορονοϊού που εκτός απ’ την υψηλή θνησιμότητα έχει χτυπήσει τους πρεσβύτερους από εμάς με ακόμη μία πληγή, τη μοναξιά. Χιλιάδες ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει ολομόναχοι απ’ την αρχή της πανδημίας και ακόμη περισσότεροι έχουν δώσει τον αγώνα τους μόνοι, χωρίς να μπορούν να αγγίξουν και να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους.

Γι’ αυτό και μια απλή φωτογραφία από ένα νοσοκομείο των ΗΠΑ, έκανε αυτές τις μέρες τον γύρο του κόσμου, συγκινώντας τους πάντες, κι έγινε σύμβολο της απελπιστικής κατάστασης που βιώνουν οι ασθενείς του κορονοϊού σε όλα τα νοσοκομεία του πλανήτη.

Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε την Πέμπτη, ημέρα της μεγάλης οικογενειακής γιορτής των Ευχαριστιών, στο νοσοκομείο United Memorial του Χιούστον, στην πολιτεία Τέξας.

«Ήμουν στη μονάδα COVID και είδα αυτόν τον ηλικιωμένο ασθενή, που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του, προσπαθούσε να φύγει κι είχε αρχίσει να κλαίει», αφηγήθηκε χθες Δευτέρα στο CNN, ο γιατρός Τζόζεφ Βαρόν, επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στο United Memorial. «Πλησίασα και τον ρώτησα γιατί κλαίτε;. Μου είπε: «Θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου». Τον αγκάλιασα», εξήγησε ο γιατρός, προσθέτοντας πως δεν λογάριαζε ότι τον φωτογράφιζαν. «Απλά έκλαιγε, αλλά έπειτα από μια στιγμή ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε», πρόσθεσε ο Δρ. Βαρόν, δηλώνοντας ότι κι αυτός αισθάνθηκε «απελπισμένος», «λυπημένος, όπως εκείνος».

Η νοσηλεία σε μονάδες για ασθενείς με την COVID-19 είναι «δύσκολη», ακόμη περισσότερο για τους ηλικιωμένους ασθενείς που αισθάνονται μόνοι κι εγκαταλειμμένοι, εξήγησε ο γιατρός. Κάποιοι έχουν προσπαθήσει να φύγουν εξαιτίας του ότι «είναι τόσο απομονωμένοι».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Related posts

Έρευνα: Αλκοολούχο ποτό καταπολεμά αλλεργίες και το άσθμα!

elenh fatsh

Απαλλάσσονται από κάθε νομική συνέπεια οι Pfizer/BioNTech για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά COVID-19

elenh fatsh

Μωράκι με πρόβλημα στην καρδιά βλέπει το σπίτι του για πρώτη φορά μετά από 694 μέρες στο νοσοκομείο

admin
elGreek