Είμαι Γυναίκα

Το Post που έγινε Viral και επιτέλους άνοιξε μια «καυτή» κουβέντα στην Ελλάδα του σήμερα

Οι ομάδες (groups) στο Facebook είναι πλέον αναρίθμητες και όταν μάλιστα έχουν πολύ συγκεκριμένη θεματολογία, αποκτούν μεγαλύτερη συμμετοχή και διαδραστικότητα.

Οι χρήστες συνδέονται άμεσα με το περιεχόμενό τους και με αυτό τον τρόπο, νιώθουν ότι επικοινωνούν με ανθρώπους που κουβαλούν τα ίδια βιώματα.

Υπάρχει, λοιπόν, στο αχανές πεδίο του Facebook μια ομάδα που εξειδικεύεται στις εμπειρίες που έχουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.

Σε όλους τους τομείς, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Ιστορίες με πελάτες, ιστορίες με αφεντικά, όλα τα στραβά και τα ανάποδα του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνει η Ελλάδα παρουσιάζονται άλλοτε με χιούμορ, και άλλοτε με πόνο ψυχής.

Χθες ανέβηκε η εξής φωτογραφία: Και συνοδεύτηκε με σχόλιο που επαινούσε τον εργοδότη για τη σκέψη του και την πρωτοβουλία που πήρε, μαζί με το χαρτί υγείας, να διαθέτει στην τουαλέτα και σερβιέτες.

Το post ξεπέρασε πολύ γρήγορα τις 1.200 αντιδράσεις και έγινε η αφορμή για να γίνουν εκατοντάδες σχόλια. 

Κι ενώ σε γενικές γραμμές η πλειοψηφία στάθηκε θετική σε αυτό το τόσο φυσιολογικό γεγονός (ναι, λέγεται προσωπική υγιεινή από όπου κι αν προέρχεται), δεν έλειψαν οι πικρόχολες τοποθετήσεις – δυστυχώς, και από γυναίκες – που δείχνουν ότι έχουμε ακόμα πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε…

Ενδεικτικά:

«Από πότε και σε ποια χώρα υπεύθυνος για την ατομική υγιεινή του κάθε εργαζόμενου είναι ο εργοδότης;

Δηλαδή επειδή ο άλλος δουλεύει στην οικοδομή, ο εργολάβος πρέπει να του έχει αναμμένο θερμοσίφωνα, σαμπουάν κι αφρόλουτρο ώστε να μην μυρίζει κατά τη διάρκεια ή το πέρας της εργασίας;» (άντρας)

«Χωρίς να θέλω να σας το χαλάσω κορίτσια αλλά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μας τα παρέχει αυτά απλά και μόνο επειδή είμαστε γυναίκες και υπάρχει το ενδεχόμενο να μας έρθει περίοδος στην δουλειά» (γυναίκα)

«Δεν είναι υποχρεωμένοι για τις σερβιέτες σας, κορίτσια. Πάρτε δικιές σας παλιοσπαγκοραμένες!(άντρας)

Πώς περιμένετε ένα αντίθετο φύλο να καταλάβει τις ανάγκες σας αν δεν τις έχει και αυτός;» (γυναίκα)

«Σιγά μη μου παρέχουν και καπότες. Στο φινάλε υπάρχει γυναίκα που βγαίνει έξω από σπίτι της χωρίς να έχει τουλάχιστον μία σερβιέτα στη τσάντα της;» (γυναίκα)

Άβυσσος η ψυχή των σχολιαστών του πληκτρολογίου…

*Στην ανάρτηση της Parallaxi δεν αναγράφεται το όνομα του Group, ούτε τα ονόματα των χρηστών που έκαναν τα σχόλια / Η ανάρτηση γίνεται για να ανοίξει εκ νέου μια συζήτηση για το θέμα, προκειμένου να μην αποτελεί ταμπού εν έτει 2020

[via]

Related posts

Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος όλοι σέβονται το σώμα της. Μετά τη γέννα της φέρονται σαν ξεφουσκωμένο μπαλόνι.

elenh fatsh

Κρατήστε τον κόλπο σας καθαρό, χωρίς άσχημη μυρωδιά… Με ένα συστατικό που έχουμε όλοι σπίτι μας!

admin

Γαλλικό μανικιούρ: 7 πρωτότυπα σχέδια θα σε κάνουν να κλείσεις αμέσως ραντεβού στην μανικιουρίστ σου

admin
elGreek