Αξίζει να Διαβάσεις Είμαι μαμά Μητρότητα Παιδιά Συμβουλές

Κι όμως γίνεται! Πώς μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να κοιμάται πιο νωρίς;

Τα Δημοτικά και οι παιδικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά. Το πρώτο κουδούνι (μετά την καραντίνα) είναι γεγονός. Οι συνήθειες μας αλλάζουν ξανά και η επαναφορά σε μία (διαφορετική) καθημερινότητα είναι προ των πυλών. Είτε επιτρέψεις στο παιδί σου να επιστρέψει στα σχολικά θρανία, είτε είσαι λίγο πιο επιφυλακτική η αλλαγή που πρέπει να κάνεις είναι η ίδια: τα μικρά σου να κοιμούνται πιο νωρίς, για να ξυπνούν με μεγαλύτερη ευκολία. Oops! Δύσκολο αυτό, αλλά όχι ακατόρθωτο. Πώς μπορείς, λοιπόν, να κάνεις το παιδί σου να κοιμάται λίγο πιο νωρίς και να είναι έτοιμο να αδράξει την επόμενη μέρα;

Άρχισε σταδιακά να το επαναφέρεις στο προηγούμενο ωράριο του

Για να πετύχεις τη μετάβαση αυτή, το μυστικό είναι να γίνει σταδιακά. Γιατί, κανένα μικρό παιδάκι δεν μπορεί να διαχειριστεί την τόσο ξαφνική αλλαγή από τη μία μέρα στην άλλη. Για αυτό, προσπάθησε μέρα με τη μέρα να το βάζεις για ύπνο δέκα λεπτά νωρίτερα. Για παράδειγμα, αν πριν από την καραντίνα, συνήθιζε να κλείνει τα ματάκια του κατά τις δέκα και τώρα δεν βρίσκεται στο κρεβάτι του πριν από τις έντεκα, ξεκίνησε να μετράς αντίστροφα. Τη Δευτέρα, στις έντεκα παρά δέκα. Την Τρίτη, στις παρά είκοσι. Την Τετάρτη, στις και μισή και το πρόγραμμα πάει ρολόι.about:blank

Δώσε του το βραδινό γεύμα νωρίτερα

Ύπνος με μπουκωμένο στομάχι; Ε, όχι, αυτό δε γίνεται. Για να το διευκολύνεις, λοιπόν, προσπάθησε να του δίνεις το τελευταίο γεύμα της ημέρας κατά τις επτά το απόγευμα. Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς, το παιδί θα είναι ευκολότερο να μπει σε διαδικασία ύπνου αρκετά νωρίτερα.

Μετακίνησε τη βόλτα της ημέρας πριν δύσει ο ήλιος

Μία βόλτα, ειδικά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μετατρέπεται σε ανάσα δροσιάς. Στο οξυγόνο σου. Επειδή, όμως, το παιδάκι σου θες να γυρίσει στο σπίτι κουρασμένο και όχι σε κατάσταση υπερέντασης, προσπάθησε να μην την πραγματοποιείς λίγο πριν ο ήλιος χαθεί από τον ουρανό. Έτσι, το παιδί σου θα απολαύσει το μπανάκι του και στη συνέχεια θα χαλαρώσει στον καναπέ. Και από τον καναπέ θα βρεθεί μαγικά στο κρεβάτι του.

Θέσε τα όρια σου και μην κάνεις πίσω

Αν την πρώτη φορά σε λυγίσει, μετά τη δεύτερη θα ξέρεις ότι δεν πρόκειται να κοιμηθεί εύκολα ξανά. Για αυτό, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται, προσπάθησε από την αρχή να τηρήσεις τη γραμμή που έχεις εσύ καθορίσει. Είναι για το καλό του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νυχτερινοί εφιάλτες ή υπνοβασία; Πως τα ξεχωρίζεις και τι πρέπει να κάνεις

Δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες στο δωμάτιο του

Ο χώρος που κοιμόμαστε είναι ιερός. Για αυτό, προσπάθησε όσο μικρό σου βρίσκεται σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού, εσύ να μεταμορφώσεις το δωμάτιο του σε έναν παράδεισο ύπνου. Απομάκρυνε τις μπλε συσκευές, χαμήλωσε το φωτισμό, στρώσε το αγαπημένο του σεντόνι και κάνε τις μαξιλαροθήκες να μοσχομυρίζουν. Να είσαι σίγουρη ότι θα κοιμηθεί ευκολότερα και νωρίτερα.

Παράλειψε το μεσημεριανό ύπνο

Οι λόγοι; Προφανείς. Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις με ιδιαίτερη μαεστρία. Δε χρειάζεται να το παραλείπεις κάθε μέρα, αλλά, αν το δοκιμάσεις μέρα με τη μέρα, να είσαι σίγουρη ότι σύντομα δε θα το ζητά ούτε το ίδιο.

Δώσε του ένα (πολύ) μικρό δωράκι

Για παράδειγμα, αν κοιμηθεί νωρίς, την επόμενη ημέρα θα το περιμένει το αγαπημένο του πρωινό. Μετά το μεσημεριανό, θα φάει το αγαπημένο του γλυκό. Λίγο παγωτό. Αυτά, όμως, μόνο στην αρχή. Για να μην περιμένει κάθε μέρα και το δωράκι του.

Όνειρα Γλυκά!

[via]

Related posts

Έρευνα: Αλκοολούχο ποτό καταπολεμά αλλεργίες και το άσθμα!

elenh fatsh

«Η 16χρονη κόρη μου μού ζήτησε το χάπι της επόμενης μέρας και αισθάνθηκα περήφανη»

admin

Ο σύζυγός με παράτησε επειδή η κόρη μας γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Έμεινα μόνη μητέρα με ανάπηρο παιδί-ΦΩΤΟ

admin
elGreek