Αξίζει να Διαβάσεις

Γυναίκα έραψε από το νυφικό της 17 φορεματάκια για αγγέλους

Γυναίκα έραψε από το νυφικό της 17 φορεματάκια για αγγέλους

Έραψε από το νυφικό της 17 φορεματάκια για αγγέλους

Trigger warning: Περιγεννητική απώλεια

Αλήθεια, όταν το νυφικό αγοράζεται και δεν ενοικιάζεται, τι γίνεται μετά;

Προφανώς είναι κάτι που κοστίζει αρκετά χρήματα, αλλά φοριέται μόνο μια φορά.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλιώς, από ότι σαν ένα ωραίο ενθύμιο.

Και όμως, κάποιες γυναίκες βρήκαν μια πολύ συγκινητική χρησιμότητα αυτού. Αφού ένα νυφικό εκτελέσει το σκοπό του ως σύμβολο χαράς σε έναν γάμο, μετατρέπεται σε μικρά φορεματάκια αγγέλων. Μωρών δηλαδή που δεν πρόλαβαν να ζήσουν, που γεννήθηκαν πρόωρα και έφυγαν από τη ζωή πολύ σύντομα.

Μοιάζουν με τα βαπτιστικά φορεματάκια, όμως είναι πολύ μικρότερα και είναι μια μικρή παρηγοριά σε οικογένειες που έχουν χάσει τα μικρά τους.

Φορεματάκια αγγέλων μπορούν να βρεθούν και στο εμπόριο. Όμως τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει νύφες να δωρίζουν το δικό τους φόρεμα για να φτιαχτούν μικρά φορέματα. Σε αυτό βοηθάει και η φιλανθρωπική οργάνωση Little Angel Gowns που κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα. Δέχεται τις δωρεές νυφικών, τα μετατρέπει σε φορεματάκια για αγγέλους και με τη σειρά της τα δωρίζει όπου υπάρχει ανάγκη.

Τη διαδικασία αυτή έκανε γνωστή μια μαμά, η Justi Boroff, μέσα από ένα ποστ της στο facebook.

«Σήμερα, έλαβα το νυφικό μου πίσω. Το έστειλα πριν κάποιο καιρό για να μεταποιηθεί και να γίνει φορεματάκια για αγγέλους που δεν τα κατάφεραν να φτάσουν σπίτι τους. Έτσι θα τα δωρίσω στη ΜΕΝΝ του νοσοκομείου της πόλης μου. 17 μικρά φορέματα φτιάχτηκαν από το νυφικό μου. Είναι πάρα πολύ όμορφα. Όμως προσεύχομαι να μην χρειαστούν ποτέ σε κανένα μωρό.»

Με τα χρόνια, πολλές νοσοκομειακές μονάδες ΜΕΝΝ φροντίζουν να λαμβάνουν αυτές τις δωρεές για να τις προφέρουν σε γονείς που έρχονται σε αυτή τη δύσκολη θέση.

Η γιαγιά που μεταποιεί νυφικά και τα μετατρέπει σε φορεματάκια για αγγέλους

Η Sandi Fasano έχει βοηθήσει πάρα πολλές οικογένειες σε αυτήν την περίοδο πόνου. Αυτόν τον πόνο τον γνωρίζει καλά και η ίδια.

Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει δύο εγγόνια που γεννήθηκαν πρόωρα και δεν πρόλαβαν να ζήσουν. Ως μοδίστρα, αποφάσισε ότι ήθελε να βοηθήσει οικογένειες που βιώνουν παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές της.

«Είμαι μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά. Προσπάθησα να βοηθήσω, να ανακουφίσω τον πόνο των παιδιών μου. Αλλά με ενέπνευσε να το μετατρέψω σε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την επόμενη οικογένεια. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται μια οικογένεια που θρηνεί το μωρό της, είναι να ψάχνει ρούχα για αυτό.»

Η οργάνωση της Sandi Fasano ονομάζεται Front Gange Angel Gowns. Δωρίζει τα φορεματάκια αγγέλων σε γονείς σε όλον τον κόσμο, από όπου και αν της τα ζητήσουν, αυτή θα τα στείλει. Φυσικά δωρίζει και σε νοσοκομεία.

«Ξεκίνησε σαν κάτι πολύ μικρό. Δεν ήξερα ότι θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση.»

Σήμερα έχει πάνω από 20 εθελοντές που την βοηθούν. Από ένα νυφικό, μπορούν να βγάλουν από 8 έως και 36 μικρά φορεματάκια αγγέλων.

«Είναι πολύ δύσκολο. Μια γυναίκα ήρθε είπε ότι έχασε και εκείνη το εγγονάκι της που γεννήθηκε πρόωρα. Της έδωσα ένα φορεματάκι για αγγέλους και το αγκάλιαζε για πολύ ώρα. Αυτοί οι άνθρωποι ντύνουν τα μωρά τους με αυτά τα φορέματα για πρώτη και τελευταία φορά. Είναι πολύ δύσκολο, δεν έχω λόγια… Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για εκείνους…»

Η δωρεά ενός νυφικού γι αυτό το σκοπό, έχει πολλαπλή σημασία. Οι γυναίκες που δωρίζουν τα νυφικά τους ξέρουν ότι εκείνη η όμορφη μέρα για εκείνες, θα δώσει λίγη παρηγοριά και άνεση σε κάποιους άλλους ανθρώπους. Ακόμη και αν προσεύχονται να μη χρειαστεί ποτέ και σε κανέναν.

Λίζα

Related posts

Πες μου την μύτη σου να σου πω ΠΟΙΟΣ είσαι!

admin

Απίστευτο! Θυμάστε την «Τασούλα» από τη διαφήμιση; Δείτε πως είναι σήμερα

elenh fatsh

Στο Ιστραηλ δίνουν δωρεάν πίτσα, καφέ και γλυκό για όσους κάνουν το εμβόλιο

admin
elGreek