Life Style Φαγητό/Συνταγές

ΑΥΤΑ είναι τα ΠΙΟ ζουμερά μπιφτέκια που έχεις φτιάξει ποτέ – Τα μυστικά

Από τα πρώτα φαγητά που αποπειράθηκες να φτιάξεις και πέτυχε. Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες, μία από τις αγαπημένες συνταγές.

Πρέπει να εξελίξεις την τέχνη και να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μερικά μυστικά για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα.

Μπαγιάτικο ψωμί

Το ψωμί βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μείγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζεις σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείς να το τρίψεις με τα χέρια.

Ελαιόλαδο στο ζύμωμα

Φοράς γάντια για να πλάσεις τα μπιφτέκια και κάνεις πολύ καλά, ωστόσο μπορείς να βρέχεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο κατά το πλάσιμο. Και δε θα κολλήσει το μείγμα και όταν ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Λειτουργεί και με μπίρα.

Ξύδι

Το ξύδι βοηθάει και στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή στην ποσότητα. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ανά 1/2 κιλό κιμά, είναι ιδανική.

Related posts

Σοκολατένιο γλυκό… του τεμπέλη μόνο με ζαχαρούχο γάλα

admin

Έτοιμη σε 20 λεπτά! Συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόσουπα

admin

Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως (βίντεο)

elenh fatsh
en_USEnglish