Βίντεο Επικαιρότητα Υγεία

Καθηγητής Νίκος Τζανάκης: Το να φοράς μάσκα στο δρόμο που περπατάς μόνος δεν έχει καμία επιδημιολογική βάση-ΒΙΝΤΕΟ

Νίκος Τζανάκης: Ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» και την εκπομπή «Καλημέρα», όπου μίλησε για τη σημασία της μάσκας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Επίσης, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο καθηγητής Τζανάκης επεσήμανε πως μπορούμε να μιλήσουμε για μια καλή εξέλιξη. Αυτό, διότι ήδη έχουμε πέσει σε επίπεδο 40%, όσον αφορά τους διασωληνωμένους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μοντέλου, τέλος Ιουνίου θα βρισκόμαστε στα επίπεδα που ήμασταν στα μέσα του Ιανουαρίου.

Νίκος Τζανάκης: Τι είπε για τη μάσκα;

«Η πρόβλεψη μας από εκεί και ύστερα, σύμφωνα με το δικό μας μοντέλο, δείχνει ότι θα βρεθούμε περίπου εκεί που ξεκινήσαμε τέλος Ιουνίου προς τα μέσα Ιουλίου» είπε συγκεκριμένα.

«Το να πετάξουμε τις μάσκες είναι συγκεκριμένο πράγμα. Εκείνο που σκέφτομαι και λέω από επιδημιολογικής απόψεως, το να φοράς μια μάσκα σε ένα δρόμο που περπατάς, σε ένα άλσος που τρέχεις, σε ένα δάσος που κάνεις μια βόλτα νομίζω δεν έχει καμία επιδημιολογική βάση» πρόσθεσε, ερωτώμενος εάν τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα συνεπάγονται και το τέλος της χρήσης μάσκας.

«Νομίζω πρέπει αυτό να αναθεωρηθεί πάραυτα» υπογράμμισε αντιπαραβάλλοντας όμως ότι εάν πρόκειται για περιπτώσεις συνωστισμών, σύναξης πολλών ανθρώπων ακόμη και σε εξωτερικό χώρο και σε κοντινές αποστάσεις, υπάρχει κίνδυνος.

Δείτε το βίντεο

[via]

Related posts

Νύφη έμεινε μισή μετά το γάμο – Οι φωτογραφίες με το νυφικό της σοκάρουν (photos)

admin

Κορωνοϊός: Σε 10 ημέρες το σύστημα υγείας «πεθαίνει» – Δραματική προειδοποίηση

admin

Έκρηξη γεννήσεων λόγω καραντίνας αναμένεται το καλοκαίρι που έρχεται

admin
elGreek