Υγεία

Εμβόλιο Astrazeneca: Αποτελεσματικό κατά 97% στην ινδική μετάλλαξη

Εμβόλιο Astrazeneca: Αποτελεσματικό κατά 97% στην ινδική μετάλλαξη

Νέα έρευνα που έγινε σε νοσοκομείο της Ινδίας έδειξε οτι το εμβόλιο της Astrazeneca είναι αποτελεσματικό κατά 97% απέναντι στη ινδική μετάλλαξη.

Το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να αποδειχθεί μέχρι και 97% ασφαλές απέναντι στην ινδική μετάλλαξη, σύμφωνα με νέα μελέτη που έγινε σε νοσοκομείο της Ινδίας.

Η μελέτη που διενήργησε το νοσοκομείο Indraprastha Apollo στο Δελχί, έδειξε οτι από τους 3.235 εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με το εμβόλιο της AstraZeneca, μόνο οι 85 ανέφεραν συμπτώματα Covid και μόνο δύο εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η μελέτη δεν κατέγραψε θανάτους ή εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Δρ Anupam Sibal, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομειακού ομίλου, δήλωσε: «Η μελέτη μας έδειξε ότι το 97,38% αυτών που εμβολιάστηκαν, προστατεύτηκαν από τη μόλυνση και το ποσοστό νοσηλείας ήταν μόνο 0,06%. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μολύνσεις εκδηλώνονται με συμπτώματα μόνο σε ένα μικρό ποσοστό και αυτές είναι κυρίως μικρές λοιμώξεις που δεν οδηγούν σε σοβαρή ασθένεια. Δεν υπήρξαν εισαγωγές σε ΜΕΘ ή θάνατοι».

Πηγή : news247.gr

Related posts

Αυξημένος ο Κίνδυνος Πρόωρου Θανάτου για Γυναίκες με Ακανόνιστους Κύκλους στην Περίοδο τους

admin

Αγαπηδάκη για κορονοϊό: Ένα βήμα πριν τον εμβολιασμό στα φαρμακεία

admin

Καθηγητής Νίκος Τζανάκης: Το να φοράς μάσκα στο δρόμο που περπατάς μόνος δεν έχει καμία επιδημιολογική βάση-ΒΙΝΤΕΟ

admin
elGreek