Επικαιρότητα Υγεία

Αθηνά Λινού: Λάθος το ότι άνοιξε το AstraZeneca για τις ηλικίες 30-40

 • Αθηνά Λινού: Λάθος το ότι άνοιξε το AstraZeneca για τις ηλικίες 30-40Αθηνά Λινού: Συνέντευξη παραχώρησε  22 Απριλίου, στο “Παραπολιτικά 90,1”, η καθηγήτρια επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης.

  Μεταξύ άλλων, μίλησε σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών στους 30ρηδες.

 • Αθηνά Λινού: Όσα δήλωσε στην συνέντευξη«Όταν όλες οι μελέτες δείχνουν ότι αν υπάρχει κίνδυνος από το AstraZeneca είναι στις νεότερες γυναίκες,, αυτό είναι ένα λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Λινου. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι λάθος ότι άνοιξε το AstraZeneca για την ηλικία 30-40, θα πρέπει να αναθεωρηθεί το να εμβολιαστούν άμεσα οι 50-60…».

  Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η καθηγήτρια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βέβαια ο κίνδυνος δεν εξαλείφεται ποτέ και μειώνεται περαιτέρω αν τηρούνται μέτρα αποστάσεων, μάσκες και πολλά test αξιόπιστα οπότε με όλα αυτά θα τα καταφέρουμε μέχρι να έρθει η στιγμή να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού. Τα πιο πολλά από τα μέτρα είναι αξιόλογα και θα βοηθήσουν».

  Αθηνά Λινού: Μάσκα και στους χώρους εστίασης

  Μιλώντας για την χρήση της μάσκας στους χώρους εστίασης, η κα. Λινού είπε: «Θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα μας όλη την ώρα, να μην πάμε με φίλους που δεν ξέρουμε αν είναι εμβολιασμένοι, αν τηρούν τα μέτρα δηλαδή να αρνούμαστε να συναντούμε ανθρώπους που δεν τηρούν τα μέτρα και αν είμαστε μια μεγάλη παρέα να είμαστε σε κοντινά τραπέζια αλλά όχι στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί. Θα φοράνε τη μάσκα και θα τη βγάλουν μόνο για το φαγητό ή τον καφέ».

  Στη συνέχεια, επισήμανε: «Αυτό θα εξαρτηθεί από την επικοινωνία που θα έχουμε σαν πολιτεία προς όλο τον κόσμο και από την επικοινωνία την οποία θα μπορούσαν να καθιερώσουν οι καταστηματάρχες. Δηλαδή όπως έχουν ένα σήμα ‘’απαγορεύεται το τσιγάρο’’ με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να τονίζουν, να έχουν φυλλάδια, να έχουν πόστερ, να έχουν κάτι πάνω στο τραπέζι που να θυμίζει στους ανθρώπους ‘’φορέστε τη μάσκα σας βγάλτε τη μόνο για να φάτε’’».

  Ερωτηθείσα αν θα πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, η επιδημιολόγος απάντησε: «Διπλή μάσκα παντού και βέβαια πολλά αξιόπιστα τεστ τους εργαζόμενους ιδιαίτερα στα εστιατόρια».

  Αθηνά Λινού: «Λάθος ότι άνοιξε το AstraZeneca για τις ηλικίες 30-40»

  Σχετικά με τα εμβόλια, η καθηγήτρια τόνισε: «Νομίζω ότι είναι λάθος ότι άνοιξε το AstraZeneca για την ηλικία 30-40, θα πρέπει να αναθεωρηθεί το να εμβολιαστούν άμεσα οι 50-60. Όταν όλες οι μελέτες δείχνουν ότι αν υπάρχει κίνδυνος από το AstraZeneca είναι στις νεότερες γυναίκες, αυτό είναι ένα λάθος αλλά πέρα από αυτό εκείνο που είναι πολύ σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε πολλά εμβόλια. Αν δεν εμβολιάζονται 80, 100 χιλιάδες τη μέρα δεν θα φτάσουμε σε επιθυμητό αριθμό πριν τον Ιούλιο».

  Ακολουθεί το βίντεο με την συνέντευξη:

Related posts

Αναρρώνει στο Αγία Όλγα ο Νίκος Χαρδαλιάς! Η συγκινητική ανάρτηση που έκανε η σύζυγος του

admin

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους – Τι αλλάζει

admin

Μπάμπης & Καρολάιν: Την είχε αφήσει έγκυο, απέβαλλε και την ξανάφησε έγκυο-την είχε αποκόψει από την σχολή της

admin
elGreek