Βίντεο Επικαιρότητα

Δραματική προειδοποίηση Γεωργιάδη: «Θα καταστραφούμε, εάν έχουμε 4ο κύμα – Εμβολιαστείτε!»

Πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 75% με 80% του πληθυσμού είπε ο κ.Γεωργιάδης

Τη δραματική προειδοποίηση ότι «η Ελλάδα θα καταστραφεί», εάν έχουμε τέταρτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού τον χειμώνα απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να εμβολιαστεί ο πληθυσμός προκειμένου να αποφευχθεί το καταστροφικό αυτό σενάριο.
«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

 

Εάν δεν επιτύχουμε τη συλλογική ανοσία και έχουμε τέταρτο κύμα τον χειμώνα, η Ελλάδα θα καταστραφεί και είναι κρίμα να γίνει αυτό, ενώ βγαίνουμε από την κρίση και έχουμε μπροστά μας λαμπρά χρόνια για την οικονομία.

Να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, οι επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, οι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους…
Να αφήσουμε αυτό να γίνει επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν μία άποψη, εμένα με ξεπερνά» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης.

Να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

«Μας έχουν ενημερώσει οι επιστήμονες ότι εάν δεν φθάσουμε το τείχος ανοσίας, ανεβάζουν τα όρια τώρα, και για αυτό πρέπει το 75-80% του πληθυσμού να εμβολιαστεί μέχρι τον χειμώνα, αλλιώς κινδυνεύουμε να μιλάμε πάλι τον χειμώνα για τα μέτρα που θα πάρουμε για τις κλειστές επιχειρήσεις.
Ο λόγος που κάνουμε το εμβόλιο δεν είναι μόνο προσωπικός.
Είναι και εθνικός και συλλογικός και κοινωνικός.
Το κάνουμε και για τον διπλανό μας και για να μείνει ανοιχτό το εστιατόριο της γειτονιάς και το μαγαζί με τα ρούχα.
Πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους όλους να κάνουν το εμβόλιο.

Ο φόβος που αισθάνονται όλοι για το εμβόλιο είναι ανθρώπινος.
Κι εγώ προσωπικά την είχα, αφού βάζεις κάτι καινούριο στο σώμα σου.
Αλλά, το να μην κάνεις το εμβόλιο, είναι αντικοινωνική συμπεριφορά», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Απολύσεις

Αναφερόμενος στην δήλωση του περί ευχέρειας απόλυσης όποιου υπαλλήλου δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο και καμία πρόθεση να νομοθετήσει και να βάλει άρθρο σε κάποιο νόμο για απόλυση ανθρώπων που δεν εμβολιάστηκαν».
«Όμως στην υπάρχουσα νομοθεσία, στην κείμενη νομοθεσία, υπάρχει διάταξη για απόλυση υπαλλήλου που θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση.
Γιατί το λέω αυτό;
Γιατί είναι καλό στην ζωή να ξέρεις ότι έχεις και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα σε ότι αφορά την άρση των περιορισμών κάνοντας ειδική αναφορά στην επιστροφή των πανηγυριών από τον Ιούλιο και επισημαίνοντας ότι αυτήν την εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις και για τους παιδότοπους.

Τι θα γίνει με τα self test

Για τα self test ανέφερε ότι αναμένονται αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για το κατά πόσον θα παραμείνει υποχρέωση όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως η διενέργεια τους και η δήλωση τους, λέγοντας πως εκτιμά ότι «το πολύ μέχρι την 1η Ιουλίου κάποιοι καινούριοι κανόνες θα έχουν θεσπιστεί».
«Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους φαρμακοποιούς της χώρας για την βοήθεια τους αυτόν τον μήνα με τα self test, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται αυτό για την διεκδίκηση κλαδικών αιτημάτων που υπήρχαν πριν από την πανδημία», ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις φαρμακοποιών για την διάθεση του αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η διάθεση τους από τα φαρμακεία και κάλεσε τους φαρμακοποιούς «να επικρατήσει η λογική», αλλά προσέθεσε ότι «υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την διάθεση τους», χωρίς πάντως επισήμως να αποκαλύψει αν τα self test θα γίνονται από τα σούπερ μάρκετ, τα βενζινάδικα ή άλλες επιχειρήσεις.

Related posts

Οικογένεια Καρολάιν: «Θα διεκδικήσουμε εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της Λυδίας, δεν θα χάσω και το εγγόνι»

admin

Γιατρός παίζει ένα τραγούδι σε κοριτσάκι με καρκίνο και η μικρή χορεύει γεμάτη χαρά (Video)

admin

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Έχω πει ψέματα για τον Κορονοϊό για να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος

admin
elGreek