Top News Κοινωνικά

Εσύ, ποια μάσκα θα επιλέξεις;

Του λογικού ή του καραγκιόζη;

Γιατί εδώ που φτάσαμε, αυτές οι δύο επιλογές μας έχουν απομείνει. Με όλα αυτά που ακούμε, το δίλημμα είναι πλέον ξεκάθαρο και τα πράγματα έχουν γίνει ασπρόμαυρα.

Είναι μεγάλη απογοήτευση να ακούς ανθρώπους γύρω σου, μορφωμένους, να λένε μαλακίες ότι δεν υπάρχει ιός, ότι μας καταπιέζουν με τις μάσκες, ότι όλα είναι σχέδιο για να πουλήσουν αντισηπτικά/μάσκες κοκ., ότι θα μας βάλουν τσιπάκια, υπόθετα και ό,τι άλλο φανταστείτε.

Επίσης, είναι τουλάχιστον σιχαμένο να βάζουν μπροστά τα παιδιά και να λένε ότι τους κάνουν κακό οι μάσκες και τα καταπιέζουμε και δεν μπορούν καθόλου, όταν έχουν βγει τόσοι επιστήμονες που λένε ότι είναι ασφαλές. Εκτός αυτού, ανοίξτε λίγο τα μάτια σας και δείτε πόσο εύκολα τις αποδέχονται τα παιδιά και πόσο το βλέπουν σαν παιχνίδι. Κάντε μια αναζήτηση και δείτε όλα τα παιδάκια στα ογκολογικά νοσοκομεία πόσες ώρες και πόσα χρόνια φοράνε τις μάσκες τους. Δεν σας λέω κάτι νέο άλλωστε, τα έχουν κυκλοφορήσει άλλοι πιο γρήγορα από μένα. Καμένοι γονείς (που δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει γονείς) βάζουν τα παιδιά τους να «πουν» αυτό που οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Στην αρχή ίσως και να προσπαθούσα να συζητήσω. Αλλά τώρα η υπομονή έχει τελειώσει και δεν μπορώ να μπαίνω στη διαδικασία να τσακώνομαι συνεχώς. Όσοι κανόνες και αν μπουν αν δεν το πάρει απόφαση ο καθένας από εμάς να προστατέψει πρώτα τον εαυτό του και μετά αυτούς γύρω του δεν θα μπορέσει να γίνει τίποτα.

Πολλοί τσινάνε όταν ακούνε τη φράση «ατομική ευθύνη». Μήπως θα πρέπει να το λέγαμε «να κοιτάξετε την παρτάρα σας» ή « να φυλάξετε τον κώλο σας» για να το καταλάβουν καλύτερα; Γιατί αυτό είναι. Γιατί δεν γίνεται να έχεις κάποιον να σε κυνηγάει από πίσω και να σε μαλώνει όταν κάνεις μαλακίες σαν τη μάνα σου ή σαν τη δασκάλα σου.

Δεν είναι δύσκολο παιδιά, μπορούμε να το καταφέρουμε. Μια μασκούλα πρέπει να φορέσουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε, να δουλεύουμε, να βγάζουμε χρήματα για να έχουμε να τρώμε. Δεν πειράζει αν δεν κουνήσουμε τον κώλο μας για κάποιους μήνες στα κλαμπς και στις ταβέρνες. Δεν πειράζει αν χάσουμε κάποια γεγονότα για εμάς σημαντικά. Πρέπει να προσαρμοστούμε γιατί αυτά που έχουμε να κερδίσουμε είναι πολύ πιο σημαντικά.

Αν σας πιάνει το επαναστατικό σας σε ένα τέτοιο θέμα, μπορείτε κάλλιστα να σηκωθείτε να φύγετε και να πάτε αλλού. Γιατί αν σας πλακώσει κάποιος (η συνεχής ένταση εκεί θα οδηγήσει) και αυτού το επαναστατικό του θα τον έχει πιάσει. Επίσης, αν συνδέετε τις πολιτικές πεποιθήσεις με το πώς αντιδράτε σε μια πανδημία τότε πρέπει να σας αφαιρέσουν το δικαίωμα ψήφου δια παντός. Δηλαδή αν ήταν άλλη κυβέρνηση δεν θα ήθελε ο κορωνοϊός να έρθει; Ή ακόμα χειρότερα, αν ήταν άλλη κυβέρνηση θα δεχόσασταν την «εντολή» για μάσκα;

Η επιλογή τελικά είναι δική σας και οι συνέπειες αυτής είναι ήδη γνωστές. Ποια μάσκα θα φορέσετε;

Του λογικού ή του καραγκιόζη;

[via]

Related posts

Μωρό γεννήθηκε γεμάτο μαλλιά και με μεγάλο χαμόγελο και οι φωτογραφίες τρελαίνουν το διαδίκτυο

admin

«Κόρη μου, παντρέψου εκείνον που θα ξυπνάει μέσα στη νύχτα να ταΐσει το μωρό σας»

admin

Νίκησε η ανθρωπιά: Η οικογένεια με το 4 μηνών μωρό που ζούσε σε άθλιες συνθήκες χαμογελά ξανά

admin
elGreek