Θρησκεία/Εκκλησία

Παρέμβαση Ιεραρχών για τα Χριστούγεννα: «Ανοίξτε τις Εκκλησίες… χρειαζόμαστε οξυγόνο»

Παρέμβαση Ιεραρχών για τα Χριστούγεννα: «Ανοίξτε τις Εκκλησίες… χρειαζόμαστε οξυγόνο»

Την εύρεση μιας “μέσης λύσης” για ανοικτές εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων επιζητούν μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις τους ολοένα και περισσότεροι Ιεράρχες.

Μεσογαίας Νικόλαος: Να ανοίξουν οι ναοί

“Οι ναοί πρέπει να ανοίξουν άμεσα, με όρους ασφαλώς υγειονομικούς και αυστηρούς  αλλά και λογικούς. Δεν θέλουμε καθόλου να γίνουμε υπεύθυνοι για την κακή υγεία και τον θάνατο συνανθρώπων μας. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν μας έριξαν στην Εντατική. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε οξυγόνο και αναπνευστήρα. Χρειαζόμαστε τους ναούς μας ανοιχτούς. Οι κλειστοί ναοί απειλούν τους πιστούς”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη δήλωση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Να βρεθεί η χρυσή τομή

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική Συνέντευξη στο κανάλι ΤRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Χριστούγεννα είναι. Να βρεθεί η χρυσή τομή. Ως Ποιμένας, μεταφέρω τον πόθο και την αγωνία του ποιμνίου μου. Δεν θα αυθαιρετήσω, αλλά θα χαρώ ειλικρινά, αν στην Ορθόδοξη Ελλάδα βρούμε την χρυσή τομή να κρατήσουμε και την πίστη μας ζωντανή και τους πιστούς μας σε εγρήγορση και την κοινωνία μας ενωμένη”

Κυθήρων Σεραφείμ: Παραδώσαμε τα κλειδιά των ναών μας

Και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ με επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο έκανε λόγο για την πρωτόγνωρη απόφαση να μείνουν για δεύτερη φορά κλειστοί οι Ναοί στο Β΄ Lockdown, ενώ χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ως διωγμό κατά των Χριστιανών και κατηγόρησε την Πολιτεία ότι παραβαίνει το Σύνταγμα, και επιβάλει αυθαίρετα τον αποκλεισμό του λαού του Θεού από την Θεία Λατρεία.

Καστορίας Σεραφείμ: H Εκκλησία είναι για τους Χριστιανούς ότι είναι ένα νοσοκομείο για τους ασθενούντες

Τον έντονο προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας εξέφρασε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με επίκαιρο μήνυμα του κάνοντας λόγο “για την τρομοκρατία και τον φόβο που ασκείται στον ελεύθερο στη σκέψη και αδούλωτο στην καρδιά Έλληνα Ορθόδοξο, η Εκκλησία είναι για τη ζωή των Χριστιανών, ότι είναι ένα νοσοκομείο ή ένα θεραπευτήριο για τη ζωή των ασθενούντων” τονίζει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του.

Πηγή : vimaorthodoxias.gr

Related posts

«Ας έρθει όλη η αστυνομία» – Δεν κάνει πίσω ο Αρχιεπίσκοπος και πάει με δικά του μέτρα στην Μ. Εβδομάδα

admin

Σάλος στην Ιταλία για τον ιερέα που λειτούργησε με μαγιό μέσα στη θάλασσα

admin

Στο μοναστήρι των «Ζωντανών» Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στη Μυτιλήνη

admin
elGreek