Αξίζει να Διαβάσεις Ιστορίες ζωής Κοινωνικά

Ζευγάρι φροντίζει παιδιά με ασθένειες σε τερματικό στάδιο τα οποία εγκαταλείπουν οι γονείς τους

«Δεν δέχομαι να υπάρχουν μωρά που πεθαίνουν χωρίς όνομα, που κανείς δεν πηγαίνει στην κηδεία τους, που δεν λείπουν σε κανέναν και δεν έχει αγαπήσει κανένας».

Η Κόρι Σάλτσερτ είναι παντρεμένη με τον Μαρκ εδώ και τριάντα χρόνια και έχουν αποκτήσει οκτώ βιολογικά παιδιά. Η οικογένειά τους ωστόσο διευρύνεται διαρκώς καθώς τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια αναλαμβάνουν την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών με σοβαρές ασθένειες, κάποιες από αυτές σε τερματικό στάδιο.

Το 2017, όταν γυρίστηκε ένα ρεπορτάζ για το ζευγάρι, φιλοξενούσαν τον Τσαρλς, που είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη κατά τη γέννα. «Τον υιοθετήσαμε 18 μηνών. Οι γιατροί δεν περίμεναν καν να ζήσει αρκετά για να υιοθετηθεί» είπε η Κόρι. «Πλέον έχει ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής κατά δύο χρόνια. Του τραγουδάμε τραγούδια, τον παίρνουμε αγκαλιά και χορεύουμε, τον ταΐζουμε, του απλώνουμε κρέμα. Δεν είναι όλα ωραία ή άσχημα, δεν είναι όλα ευχάριστα ή τρομακτικά, είναι όλα αυτά μαζί. Δεν μπορώ να κάνω τη διαφορά για εκατοντάδες μωρά, μόνο να μπω στη ζωή λίγων από αυτά και να κάνω τη διαφορά, εκεί βρίσκω το σκοπό μου.

Υπάρχουν δάκρυα και θλίψη, αλλά πολύ περισσότερη χαρά και ελπίδα».

«Πλέον έχει ξεπεράσει το προσδόκιμο ζωής κατά δύο χρόνια. Του τραγουδάμε τραγούδια, τον παίρνουμε αγκαλιά και χορεύουμε, τον ταΐζουμε, του απλώνουμε κρέμα»

Όπως πρόσθεσε στο ρεπορτάζ:

«Υπάρχουν μωρά που πεθαίνουν χωρίς όνομα, που κανείς δεν πηγαίνει στην κηδεία τους και δεν λείπουν σε κανέναν και δεν έχει αγαπήσει κανένας. Για μένα, αυτό απλά δεν υφίσταται ως επιλογή. Τσαρλς, θα μας λείψεις όταν φύγεις, αλλά είμαστε κυρίως χαρούμενοι, που ήρθες».

Σήμερα, το ζευγάρι συνεχίζει να φροντίζει παιδιά που οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει. Ή που δεν είναι σε θέση να φροντίσουν επαρκώς. Πρόσφατα, όταν η Κόρι έμαθε ότι μια 24χρονη γυναίκα με δύο ακόμα παιδιά, η Κέιτι Μπόσγουελ, γέννησε ένα κοριτσάκι με σοβαρές αναπηρίες λόγω επιπλοκών στη γέννα, την Κασίντι, προσφέρθηκε να τη βοηθήσει.

«Υπάρχουν μωρά που πεθαίνουν χωρίς όνομα, που κανείς δεν πηγαίνει στην κηδεία τους, που δεν λείπουν σε κανέναν και δεν έχει αγαπήσει κανένας. Για μένα, αυτό απλά δεν υφίσταται ως επιλογή».

«Η Κασίντι κοντεύει να γίνει δύο ετών» είπε στο Today.com η Κόρι. «Δεν ζει στο νοσοκομείο, έχει πολλή φροντίδα και αυτό έχει κάνει τεράστια διαφορά». Στην περίπτωση της Κασίντι μάλιστα παρόλο που η μητέρα της παραχώρησε τη φροντίδα της στην Κόρι και τον Μαρκ, την επισκέπτεται συχνά. Και όταν δεν μπορεί να την επισκεφτεί, κρατά επαφή μαζί της μέσα από βιντεοκλήσεις.

«Δεν “επιτρέπω” στην Κέιτι να είναι μέρος της ζωής της Κασίντι, ποτέ δεν αναρωτήθηκα αν πρέπει να την αφήσω να εμπλακεί. Είμαστε ευγνώμονες που τη μεγαλώνουμε μαζί, ακόμα και εξ αποστάσεως» σχολίασε η Κάρι και πρόσθεσε: «Η Κασίντι έχει μια γεμάτη ζωή και μεγαλύτερη οικογένεια από ό,τι θα μπορούσε να ονειρευτεί».

Δείτε το βίντεο για τη ζωή των Κάρι και Μαρκ στο womantoc.gr

Related posts

Γνωρίστε τη Λουίζα, την 4 μηνών κόρη μου με δύο χέρια, δύο πόδια, κι ένα έξτρα χρωμόσωμα

admin

«Τα χέρια που του αντιστέκονται» : Ο Στοιχειωμένος Πίνακας που όποιος τον Αγόρασε Πέθανε

admin

Η ηρωίδα μάνα που έκανε επιστήμονα τον γιο της με εγκεφαλική παράλυση

admin
elGreek