Κοινωνικά

Το τρομερό βασανιστήριο 6χρονης που υποχρεώνεται να επικοινωνεί με κακοποιητικό πατέρα

Το τρομερό βασανιστήριο 6χρονης που υποχρεώνεται να επικοινωνεί με κακοποιητικό πατέρα

Κι ενώ η κυβέρνηση αλλάζει το Οικογενειακό Δίκαιο και κάνει υποχρεωτική την συνεπιμέλεια των τέκνων, ένα βίντεο λίγων μόλις λεπτών αποτυπώνει πόσο μπορεί να τραυματίσει μία παιδική ψυχή κάτι τέτοιο, όταν πρόκειται για γονείς κακοποιητές που προκαλούν μόνο φόβο και πόνο στα παιδιά. Πολιτικές και δικαστικές αποφάσεις καταδικάζουν παιδιά σε κακοποιητικές σχέσεις, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με σπαρακτικό βίντεο που ανήρτησε το «Μωβ», που καθημερινά δέχεται καταγγελίες για κακοποιήσεις γυναικών από νυν ή πρώην συντρόφους/συζύγους αλλά και παιδιών που υποχρεώνονται σε επικοινωνία με κακοποιητή πατέρα, ένα έντρομο 6χρονο κοριτσάκι κλαίει με λυγμούς, φωνάζει και προσπαθεί να αποφύγει τον πατέρα, στον οποίον η μητέρα υποχρεώνεται να το παραδίδει συγκεκριμένες μέρες και ώρες σύμφωνα με σχετική δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το «Μωβ» πρόκειται για μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας μητέρας και κόρης για την οποία υπάρχουν έγγραφα από την αστυνομία που αποδεικνύουν την κακοποίηση της γυναίκας αλλά και του παιδιού, καθώς και γνωματεύσεις από το Νοσοκομείο Παίδων.

Μάλιστα, ενώ εκκρεμεί ποινικό εναντίον του άντρα, που θα δικαστεί τον Οκτώβριο για απειλή κατ’ εξακολούθηση πρώην συζύγου, το παιδί υποβάλλεται σε καταναγκαστική επικοινωνία, που συνιστά συστηματικό βασανιστήριο τόσο της κόρης όσο και της μητέρας.

Έκκληση για οικονομική ενίσχυση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει
Όπως δημοσιεύει το «Μωβ», δυστυχώς και σε αυτήν την περίπτωση, ο άντρας έχει οικονομική άνεση, ενώ η γυναίκα όχι. Η συγκεκριμένη γυναίκα είναι άνεργη και δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τις δικαστικές διενέξεις με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος μάλιστα έχει ασκήσει διάφορες μηνύσεις εναντίον της, ενώ επείγει να καταθέσει η γυναίκα εκ νέου ασφαλιστικά μέτρα με τα νέα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί καθώς και τη δική μας στήριξη.

Απευθύνεται λοιπόν επείγουσα έκκληση οικονομικής υποστήριξης μέσω επικοινωνίας με το «Μωβ» προκειμένου να δώσουν το ΙΒΑΝ της γυναίκας για αλληλεγγύη στον τραπεζικό λογαριασμό της (για λόγους διαφάνειας και αμεσότητας). Όπως σημειώνεται, «κάθε ποσό είναι καλοδεχούμενο, όπως πάντα, και είμαστε σίγουρες ότι η αλληλεγγύη θα νικήσει και πάλι».

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης προχωρά στην πρόταση νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια με τουλάχιστον το 1/3 του χρόνου των παιδιών, ή εξίσου, όπως λέει, χωρίς να δέχεται τα επιχειρήματα του φεμινιστικού κινήματος αλλά και πάμπολλων νομικών που υποστηρίζουν ότι τα δικαστήρια πρέπει να εκδίδουν συγκεκριμένες αποφάσεις για κάθε παιδί ατομικά, και όχι να δένονται τα χέρια των δικαστών με έναν τέτοιο νόμο που επιβάλλει το πλαίσιο των αποφάσεων!

Πηγή: www.rosa.gr

Related posts

60χρονος κροίσος μηνύει την πρώην του, 26χρονο μοντέλο, γιατί του… «έφαγε» χρήματα

admin

Οι φωτογραφίες ενός γάμου έχουν κάνει όλο το διαδίκτυο να λυγίσει – Προσέξτε το χέρι της νύφης…

admin

Σ@ξ εν μέσω πανδημίας: «Φορέστε μάσκα και μεγάλη προσοχή στις στάσεις» προειδοποιούν οι ειδικοί

admin