σ@x-κορονοιος
Κοινωνικά

Σ@ξ εν μέσω πανδημίας: «Φορέστε μάσκα και μεγάλη προσοχή στις στάσεις» προειδοποιούν οι ειδικοί

Σ@ξ εν μέσω πανδημίας: «Φορέστε μάσκα και μεγάλη προσοχή στις στάσεις» προειδοποιούν οι ειδικοί

Με την πανδημία η καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων άλλαξε απότομα και ο κίνδυνος του κορωνοϊού επηρέασε σημαντικά και την σ@ξουαλική ζωής τους.

Τα one night stand μπήκαν αμέσως στη ζώνη του απαγορευμένου και τα ερωτήματα για ασφαλές s@ξ απασχόλησαν εκατομμύρια ανθρώπων. Κατά καιρούς οι επιστήμονες έχουν προτείνει ως λύσεις την αποχή, τη μονογαμία και το διαδικτυακό σ@ξ, αλλά πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν ικανοποιούνται από αυτές τις οδηγίες.

Αν και η μετάδοση μέσω σ@ξ δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς, εκτός από τα σταγονίδια ο κορωνοϊός έχει επιβεβαιωμένα εντοπιστεί σε ανθρώπινα κόπρανα και το σπέρμα των ανδρών, ακόμα και μέρες μετά τα πρώτα σημάδια ανάρρωσης, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο για επιμόλυνση.

Τώρα, το τμήμα δημόσιας υγείας της Νέας Υόρκης ενθαρρύνει τους επίδοξους εραστές να «φερθούν δημιουργικά» και με φαντασία, ώστε οι «πολύ στενές επαφές» να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερες και να μην διστάσουν να φορέσουν μάσκες κατά τη διάρκεια του σ@ξ – ακόμη και αν είναι το μόνο ύφασμα που θα φορούν. Όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, βαριές ανάσες και αγκομαχητά μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα διασποράς του ιού.

«Κάντε το λίγο κίνκι», αναφέρουν χαριτολογώντας. «Γίνετε δημιουργικοί με τις σ@ξουαλικές στάσεις και τα φυσικά όρια, που επιτρέπουν την σ@ξουαλική επαφή, αποτρέποντας να έρθουν κοντά τα πρόσωπά σας. Οι ειδικοί προτείνουν ως εναλλακτική λύση και την ταυτόχρονη αυτοϊκανοποίηση στο ίδιο δωμάτιο αλλά από απόσταση ασφαλείας.

Το τμήμα υπενθυμίζει ότι «ο εαυτός μας είναι ο πιο ασφαλής σ@ξουαλικός μας σύντροφος» και η αμέσως επόμενη επιλογή είναι κάποιος σύντροφος με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι. Αν ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον και «εκτός σπιτιού», οι επιστήμονες συμβουλεύουν στην επαφή να συμμετέχουν το πολύ δύο, καθώς μεγάλες ομάδες ανθρώπων αυξάνουν τον κίνδυνο.

«Με το φιλί ο ιός μεταδίδεται εύκολα από τον έναν στον άλλον. Αποφύγετε να φιλήσετε όποιον δεν ανήκει στις στενές επαφές σας. Τα φιλιά στον πρωκτό μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό. Ο ιός που βρίσκεται στα κόπρανα μπορεί να περάσει στο στόμα σας και να προκαλέσει μόλυνση».

Τα προφυλακτικά μπορούν να περιορίσουν το ενδεχόμενο επαφής με σάλιο, σπέρμα ή κόπρανα κατά τη διάρκεια του στοματικού ή του πρωκτικού σ@ξ. Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια.

Αν θέλετε οπωσδήποτε να καλέσετε περισσότερα άτομα στην συνεύρεση, κατάλληλος χώρος για σ@ξ θεωρείται οποιοσδήποτε καλά αεριζόμενος χώρος. Χρησιμοποιήστε αντισηπτικά και φορέστε μάσκες. Για όσους αναζητούν καινούργιους συντρόφους μέσω διαδικτύου, το τμήμα συμβουλεύει η διασκέδαση να περιοριστεί σε αισθησιακές συναντήσεις μέσω Zoom και άλλων συναφών υπηρεσιών.

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο ιός μεταδίδεται με το κολπικό ή το πρωκτικό σ@ξ. Γνωρίζουμε ότι κορωνοϊοί άλλου τύπου δεν εξαπλώνονται εύκολα μέσω της σ@ξουαλικής επαφής. Αυτό σημαίνει ότι το σ@ξ δεν είναι ένας από τους κοινούς τρόπους μετάδοσης του Covid-19».

«Σε περίπτωση που συνευρίσκεστε τακτικά με σ@ξουαλικούς συντρόφους στο ίντερνετ ή βιοπορίζεστε μέσω του σ@ξ, καλό θα είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαλείμματος από τις δια ζώσης επαφές. Αντί για αυτές, μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού μέσω βίντεο, να ανταλλάσσεται μηνύματα σ@ξουαλικού περιεχομένου, να συμμετέχετε σε συνδρομητικές πλατφόρμες αναζήτησης συντρόφων και να παίρνετε μέρος σε σ@ξι πάρτι στο Zoom ή σε chat room.»

Όσοι κάνουν σ@ξ εκτός κλειστού κύκλου, η συμβουλή είναι να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για συμπτώματα και να εξετάζονται σε μηνιαία βάση καθώς και 5 με 7 ημέρες μετά από κάθε επαφή. Ακόμα και τα τεστ όμως δεν είναι 100% ακριβή, και για αυτό η επιλογή του ατόμου αλλά και του τύπου σ@ξ θα πρέπει να γίνεται με κάποια προσοχή και επιφύλαξη.

Οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή είναι άνω των 65 ετών πρέπει να προσέχουν ακόμα περισσότερο.

Το τμήμα της Νέας Υόρκης δεν είναι η μόνη υπηρεσία δημόσιας υγείας που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παίρνουν επιπλέον προληπτικά μέτρα στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το αντίστοιχο τμήμα στην Ουάσιγκτον τονίζει πως δύο άτομα μπορούν να κάνουν @εξ μόνο αν αισθάνονται απολύτως καλά, φροντίζοντας για την υγιεινή των χεριών τους και των «παιχνιδιών» πριν και μετά τη συνεύρεση.

Στο Όρεγκον οι ειδικοί σχεδιάζουν μέχρι και γραφήματα με οδηγίες για το σ@ξ ενώ στο Σαν Φρανσίσκο επιμένουν στην συμβουλή της μονογαμίας.

Πηγή : lifo.gr

Related posts

Συγκλόνισε προπονητής: Το μήνυμα για την κόρη του που πάσχει από καρκίνο

admin

Ισαβέλλα Δάρρα για θύματα βιασμού: «Να μάθουν να κρατάνε αποστάσεις και να λένε όχι»

admin

«Κοινώνησα μαζί με ασθενείς κορωνοϊού και δεν κόλλησα» λέει με σιγουριά ιερέας στο Αγρίνιο

admin
elGreek