Κοινωνικά

Πολλοί θα σου πουν “μη χαλάς το σπίτι σου” μα ελάχιστοι θα σου πουν “μη χαλάς τη ζωή σου”…

Η Μίνα και ο Αλέξης. Ο Αλέξης ήταν παντρεμένος και δυστυχισμένος. Η Μίνα ελεύθερη και χαρούμενη. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν αμέσως. Ο Αλέξης είχε ένα μικρό παιδί που ηθικά τον “εμπόδιζε” να χωρίσει και να συνεχίσει τη ζωή του με τη Μίνα. Η Μίνα ήταν μόνη της χωρίς παιδιά με μια καλή καριέρα και έτοιμη να του δώσει όσα δεν έπαιρνε στον γάμο του. Η ανάγκη του Αλέξη για συντροφικότητα και η αγάπη του για την Μίνα, το πώς μόνο εκείνη τον κοίταζε στα μάτια και τον φρόντιζε, τον έκανε να βρει τη λύση να χωρίσει και ταυτόχρονα να είναι δίπλα στο παιδί του, σαν σωστός πατέρας. Έτσι μια μέρα πήρε τη βαλίτσα του και πήγε στη Μίνα.

Το ζευγάρι περνούσε όμορφα και ταυτόχρονα δύσκολα. Η πρωην γυναίκα του Αλέξη δεν μπορούσε να δεχτεί τόσο εύκολα τον χωρισμό και ειδικά όταν ηξερε την ύπαρξη μιας άλλη γυναίκας στη ζωή του. Μέσα σε όλο τον χαμό, Μίνα και Αλέξης αποφάσισαν να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι που να βολεύει τη δουλειά και των δύο. Βρήκαν σπίτι σε άλλη περιοχή, αγόρασαν καινούρια έπιπλα και ηλεκτρικά και ετοιμάζονταν και επίσημα να ζήσουν τη νέα τους ζωή, ύστερα από πέντε χρόνια σχέσης.

Η πρώην γυναίκα του δεν άντεξε και έβαλε τα μεγάλα μέσα. Τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς του. Παντρεμένους με παιδιά και με παράλληλη σχέση για χρόνια και οι δύο. “Που θα αφήσεις το παιδί σου;” έλεγε ο ένας. “Δεν βλέπεις εμάς; Έχουμε την γκόμενα αλλά δεν χωρίζουμε!” έλεγε ο άλλος. “Πρέπει να συγκατοικήσεις; Ας την έχεις γκόμενα, ποια η διαφορά;” συνέχιζε ο πρώτος. “Και ποιος σου είπε πως σε 5 χρόνια από τώρα δεν θα είσαι με τη Μίνα όπως και με τη γυναίκα σου;” συμπλήρωνε ο δεύτερος.

Και κάπως έτσι ένα βράδυ ο Αλέξης γύρισε στο νέο τους σπίτι, αλλιώτικος. Σκεφτικός. Η Μίνα το κατάλαβε αλλά δεν πήγε ο νους της. Την επόμενη μέρα μάζεψε τα πράγματά του και της ανακοίνωσε πως θέλει να γυρίσει στη γυναίκα του, να κάνει άλλη μια προσπάθεια “για χάρη του παιδιού”. Η φαιδρή δικαιολογία του, δεν της έδωσε πολλά περιθώρια να του θυμίσει για ποιο λόγο ήταν φευγάτος όλα αυτά τα χρόνια. Η Μίνα έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια της αλλά δεν είχε άλλη επιλογή. Κι έτσι ο Αλέξης γύρισε πίσω στο σπίτι του.

Από τότε έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια.
Να σου πω την κατάληξη;

Ένα μήνα μετά ο Αλέξης άφησε έγκυο τη γυναίκα του, στο δεύτερο παιδί τους (μάλλον κι αυτό “για χάρη του παιδιού”…).
Ένα μήνα μετά η Μίνα, έπεσε να πεθάνει απ’ τη στενοχώρια της.
Τρεις μήνες μετά, ο Αλέξης σκυλομετάνιωνε που γύρισε στη γυναίκα του με την οποία η σχέση τους, όχι απλά δεν είχε αλλάξει αλλά ήταν ίδια και χειρότερη.
Τρεις μήνες μετά η Μίνα άρχισε να βγαίνει με κάποιον σε μια προσπάθεια να πάει μπροστά τη ζωή της.

Ένα χρόνο μετά, η Μίνα παντρεύτηκε αυτόν τον κάποιον και ζει μαζί του στο σπίτι που έφτιαξαν με τον Αλέξη.
Ένα χρόνο μετά, και μέχρι σήμερα που’ χουν περάσει δέκα χρόνια, ο Αλέξης έχει κάνει άπειρες παράλληλες σχέσεις αλλά καμία δεν είναι σαν τη Μίνα.

Γιατί;
Γιατί δεν βρίσκεις κάθε μέρα τον άνθρωπό σου, δεν τον πουλάν στα σούπερ μάρκετ.

Όσο για τους αδερφούς του;
Συνεχίζουν να είναι χέστηδες και να κερατώνουν ασύστολα τις γυναίκες τους, χωρίς καμία προοπτική.

Γιατί;
Γιατί, πολλοί θα σου πουν “μη χαλάς το σπιτι σου” μα ελάχιστοι θα σου πουν “μη χαλάς τη ζωή σου”.

Γιατί ελάχιστοι έχουν την τόλμη ή την ευκαιρία να φτιάξουν τη ζωή τους όπως την θέλουν. Να ξυπνούν δίπλα σ’ έναν άνθρωπο που αγαπούν και τους αγαπά πραγματικά. Και όταν άλλον αγαπάς και μ’ άλλον κοιμάσαι, σου γίνεται απωθημένο. Και το απωθημένο με τα χρόνια γίνεται ζήλια και ανασφάλεια, απέναντι σε οποιονδήποτε έχει την ευκαιρία ή την τόλμη να ευτυχήσει.

Γι’ αυτό να προσέχεις τους…”φίλους” που θέλουν το καλό σου και σου “μιλούν σαν μεγαλύτεροι”.

Η ηλικία δεν τους κάνει πιο σοφούς.

Ούτε η “σοφία” τους, που μοιράζονται μαζί σου, τους κάνει φίλους σου…

[via]

Related posts

Ήθελα να νιώσει πόσο πολύ την θέλουμε. Είμαι ευλογημένη που έχω τέτοιο μωρό

admin

«Η 16χρονη κόρη μου μού ζήτησε το χάπι της επόμενης μέρας και αισθάνθηκα περήφανη»

admin

Έρρικα Πρεζεράκου: «Έχουν ζήσει μόνο 9 παιδιά στον κόσμο με την πάθηση της Αναστασίας»

admin
elGreek