Κοινωνικά

Ο σύντροφός μου δεν φορά μάσκα και βάζει σε κίνδυνο εμένα και τα παιδιά μου. Να τον χωρίσω;

Με τον πρώην άντρα μου χωρίσαμε πριν 5 χρόνια και τα τελευταία 2 είμαι με έναν άνθρωπο που αγαπάει πολύ και εμένα και τα τρία μου παιδιά που σήμερα είναι 7, 10 και 13 ετών. Η σχέση μας μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή, μένουμε όλοι μαζί και λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη καραντίνα συζητούσαμε για το γάμο μας, ο οποίος όπως φαίνεται θα πρέπει να αναβληθεί άγνωστο μέχρι πότε.

Αν ζήσουμε, ίσως παντρευτούμε. Το «αν ζήσουμε» το λέω όχι τόσο γιατί φοβάμαι τον κορονοϊό σαν ιό. Και εγώ και τα παιδιά μου στο σχολείο προσέχουμε πάρα πολύ, τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής και κρατάμε αποστάσεις σε αντίθεση με το σύντροφό μου που το παίζει αρνητής του κορονοϊού και δεν προσέχει καθόλου και πουθενά.

Του έχω πει ένα εκατομμύριο φορές ότι φοβάμαι και για τη δική του υγεία και για των υπολοίπων και με γράφει κανονικά. Είναι αλουμινάς και καθημερινά συναναστρέφεται με πολύ κόσμο, με υπαλλήλους, με συναδέλφους και πελάτες και σχεδόν κανείς τους δεν φοράει ποτέ μάσκα.

Αυτή του την ανευθυνότητα δεν μπορώ να την καταλάβω. Οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα και τα κρούσματα ανεβαίνουν καθημερινά. Τι πρέπει να γίνει; Να κολλήσει κάποιον από εμάς για να καταλάβει ότι ο κορονοϊός υπάρχει και ότι όλοι κινδυνεύουμε απ’ αυτόν;

Άλλο λόγο να τσακωνόμαστε δεν έχουμε. Με λέει υπερβολική, υποχόνδρια και ότι το παρακάνω. Όχι μόνο δεν φοράει μάσκα, αλλά μιλά με όλο τον κόσμο τετ α τετ, δεν τηρεί τις αποστάσεις και πολλές φορές όταν γυρνάει στο σπίτι δεν πλένει τα χέρια του και δεν βγάζει τα ρούχα της δουλειάς. «Φοράνε οι άλλοι», λέει «μάσκα. Γιατί να φοράω και εγώ;»Όταν του λέω ότι είναι εγκληματικό αυτό που κάνει, μου λέει το θεϊκό «Έλα μωρέ δεν έπιασα και τίποτα». Έστω λίγο αντισηπτικό ρε Χριστιανέ για τ’ όνομα του Θεού.

Πολύ γρήγορα το βλέπω το κακό να έρχεται και δεν θα το επιτρέψω. Ξέρετε πόσες φορές παρακαλάω να τον πιάσουν οι αστυνομικοί και να του κόψουν ένα βαρβάτο πρόστιμο, αλλά είναι τυχερός και δεν τον έχουν μπουζουριάσει ακόμα. Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, θα την πατήσει και θα δει ωραία που είναι. Ίσως τότε καταλάβει ότι η κατάσταση δεν είναι παίξε-γέλασε.

Επειδή αυτό με τον κορονοϊό βλέπω ότι τραβάει και τα κρούσματα έχουν αρχίσει πάλι να ανεβαίνουν φοβάμαι μην κολλήσει και κολλήσει τα παιδιά ή εμένα εξαιτίας της ανευθυνότητάς του. Μήπως να τον χωρίσω και να τον στείλω στη μάνα του μέχρι να τελειώσει όλο αυτό και μετά βλέπουμε;

Μέλπω

πηγή : singleparent.gr

Related posts

Αυτοκτόνησε 16χρονος – Mόλις η μητέρα άνοιξε το κινητό του… (Video)

admin

Γιώργος και Νίκος: Δύο αχώριστα αδέρφια, ο ένας με σύνδρομο Down

admin

Το αγoρι αυτής της πασίγνωστης φωτογραφίας πάλευε με την λευχαιμία και βγήκε νικητής

admin
elGreek