Κοινωνικά

Μαριάννα Πέππα: Η αφανής ηρωίδα που εδώ και έξι χρόνια προσφέρει δωρεάν φαγητό στους άστεγους της Αθήνας

Μαριάννα Πέππα: Η αφανής ηρωίδα που εδώ και έξι χρόνια προσφέρει δωρεάν φαγητό στους άστεγους της Αθήνας

Η αφανής ηρωίδα που εδώ και 6 χρόνια προσφέρει δωρεάν φαγητό στους άστεγους της Αθήνας

Ξέρεις πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να κάνεις τη διαφορά στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου; Περίπου 1 δευτερόλεπτο. Όσο χρειάζεται να πάρεις μία απόφαση. Τόσο χρόνο χρειάστηκε και η Μαριάννα Πέππα, ιδρύτρια και πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης «Δείπνο Αγάπης», μέχρι να αποφασίσει ότι θέλει να αφιερώσει τη ζωή της σε μερικά από τα πιο ευάλωτα πλάσματα της κοινωνίας μας: τους αστέγους.

Η Αθήνα αποτελεί την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελλάδας. Οι άστεγοι στην πρωτεύουσα είναι πάρα πολλοί. Όμως, υπάρχουν άνθρωποι για να τους νοιαστούν. Ένα άτομο που ενδιαφέρεται καθημερινά για τους άστεγους είναι η Μαριάννα Πέππα, η οποία είναι ιδρύτρια και πρόεδρος από την εθελοντική οργάνωση «Δείπνο Αγάπης».

Στη Μαριάννα άρεσε πάντα να περπατάει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κάθε φορά, όμως, ένιωθε έναν επίμονο κόμπο στο στομάχι. Δεν μπορούσε να προσπεράσει όσα συνέβαιναν γύρω της. Να αγνοήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάζονται να ζουν καθημερινά μέσα στην εξαθλίωση και την απομόνωση. Γι’ αυτό, αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Το 2014 ίδρυσε το «Δείπνο Αγάπης». Μία εθελοντική οργάνωση που διανέμει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους ζουν στον δρόμο. Μία απόφαση που έμελλε να εξελιχθεί στο πιο πολύτιμο κομμάτι της καθημερινότητάς της.


Από τότε, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, αμέσως μόλις σχολάει από τη δουλειά της, συναντά τους υπόλοιπους εθελοντές της οργάνωσης και μαζί ετοιμάζουν το φαγητό στους περίπου 250 αστέγους που επισκέπτεται η οργάνωση. Μόλις νυχτώσει, βγαίνει μαζί τους στους δρόμους της Αθήνας.

Αυτά τα έξι χρόνια δεν έχουν λείψει, φυσικά, οι απογοητεύσεις και οι δυσκολίες. Η Μαριάννα Πέππα, όμως, δεν έχει σκοπό να το βάλει κάτω. Η αγάπη που νιώθει για τους συνανθρώπους της είναι η κινητήριος δύναμή της. Αυτή που την κάνει να ελπίζει. Να ονειρεύεται πως θα έρθει μία μέρα που το «Δείπνο Αγάπης» θα «φωτίζει» τους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας κάθε βράδυ.

Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα, η Μαριάννα θα βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους με όλες τις δυνάμεις. Τις μέρες που οι σωματικοί πόνοι θα την καταβάλλουν, θα ψάχνει απλώς για μία δυνατή λύση.

Πηγή: ladylikeenimerotiko

Related posts

«Καλό ταξίδι αγάπη μου»: Η συγκινητική, πρώτη ανάρτηση του Μπάμπη μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

admin

Τραγωδία στην Ημαθία: Νεκρό βρέφος έξι μηνών – Συνελήφθη η μητέρα του

admin

Μητέρα σ@κάρει: Τα παιδιά μας και τα μάτια μας – Το κακό μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στο σπίτι.

admin
elGreek