Αξίζει να Διαβάσεις Κοινωνικά

«Μαμά είσαι χοντρή!» Η απάντηση της μαμάς στην κόρη της

«Μαμά είσαι χοντρή!» Η viral απάντηση της μαμάς στην κόρη της

Αν άκουγες το παιδί σου να σε αποκαλεί «χοντρή» πως θα αντιδρούσες;

Η Allison Kimmey έκανε ποστ στο Instagram με ένα περιστατικό που συνέβη όσο ήταν στις διακοπές τους.

Τα παιδιά της ήταν στην πισίνα και τους ζήτησε να βγουν έξω.

Τότε η κόρη της θύμωσε και την άκουσε να λέει στον αδερφό της νευριασμένη «Η μαμά είναι χοντρή!». Τότε την κάλεσε να μιλήσουν μαζί με τον αδερφό της.

Η απάντηση της στα παιδιά της έκανε το γύρο του διαδικτύου.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι «χοντρή». Κανείς δεν είναι χοντρός. Αλλά έχω λίπος. Όλοι έχουμε λίπος στο σώμα μας. Το λίπος προστατεύει τους μύες και τα οστά μας και παρέχει ενέργεια στο σώμα μας. Εσείς έχετε λίπος στο σώμα σας;»

«Εγώ μαμά έχω εδώ, στην κοιλιά μου» απάντησε η κόρη της.

«Ακριβώς. Και εγώ έχω και όλοι έχουμε.»

«Εγώ δεν έχω καθόλου!» είπε ο γιος της. «Έχω μόνο μύες!»

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη που να μην έχει λίπος. Απλά ο καθένας από εμάς σε διαφορετικές ποσότητες.»

«Σωστά έχω μερικούς που προστατεύουν τους μύες μου» απάντησε ο μικρός της. «Αλλά και πάλι εσύ έχεις περισσότερο λίπος από εμένα.

«Μαμά είσαι χοντρή!» Η απάντηση της μαμάς στην κόρη της

«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Μερικοί άνθρωποι έχουν λίγο λίπος και άλλοι έχουν περισσότερο. Αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το ένα άτομο είναι καλύτερο από το άλλο. Καταλαβαίνετε και οι δύο τι λέω;

«Ναι μαμά, όλοι οι άνθρωποι έχουν λίπος. Άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο αλλά είναι εντάξει να έχουν οι άνθρωποι διαφορετική ποσότητα λίπους.»

«Ακριβώς παιδιά μου!»

«Μπορούμε τώρα να επιστρέψουμε στην πισίνα;»

«ΟΧΙ!»

Και συνεχίζει η Allison στο ποστ της για το «Μαμά είσαι χοντρή!» λέγοντας:

«Κάθε φορά που εμφανίζονται τέτοιου είδους θέματα στο σπίτι μου, πρέπει να επιλέγω πως θα τα διαχειριστώ. Στο σπίτι μας η λέξη χοντρός δεν είναι κακιά λέξη. Αν ήταν θα έδινα το μήνυμα στα παιδιά μου ότι το να είσαι χοντρός είναι κάτι κωμικό και ανεπιθύμητο. Όπως άλλωστε ορίζει το στίγμα της κοινωνίας. Όμως στο σπίτι μου επίσης δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη για να ορίσουμε κάτι κακό ή για να προσβάλλουμε κάποιον.

Οπότε η ιδέα για την εικόνα του σώματος φιλτράρεται ήδη στο μυαλό τους. Είναι δική μας δουλειά να συνεχίσουμε να είμαστε η πιο δυνατή, η πιο αποδεκτή, η πιο θετική φωνή.»

Λίζα

Related posts

Έγκλημα στη Ρόδο: Ραγίζουν καρδιές οι πρώτες δηλώσεις των γονιών και της αδερφής της Δώρας – «Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί»

admin

Ανατριχίλα προκαλούν τα ευρήματα του Ιατροδικαστή: «Όταν την πέταξε στη θάλασσα ήταν ακόμη ζωντανή»

admin

Προσοχή: Μην αφήσετε να καθαρίσουν το «άσπρο υγρό», γνωστό ως Βέρνιξ, από το μωρό σας μετά τη γέννα. Ο Λόγος? Πολύ Σημαντικός!

admin
elGreek