Κοινωνικά

Κόντρα στη μουντάδα του lockdown: Γυναίκες με ζωγραφιές σε τοίχους «μεταμόρφωσαν» την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής [εικόνες]

Αντίθεση στη μουντάδα του lockdown αποτελούν οι ζωγραφισμένοι τοίχοι παλιών κτιρίων της Παλαιόχωρας Χαλκιδικής χάρη στις εικαστικές παρεμβάσεις επτά γυναικών -μελών του Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας.

Οι καλλιτέχνιδες του Συλλόγου στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Ζωγραφική στις πλατείες» είχαν ζωγραφίζει στη διάρκεια του καλοκαιριού τις βρύσες της Γαλάτιστας. Η δράση αυτή κίνησε το ενδιαφέρον του αντιδημάρχου της Παλαιόχωρας, Χρήστου Κομπόγιαννου, ο οποίος πρότεινε στις καλλιτέχνιδες του Συλλόγου να ζωγραφίσουν τοίχους παλιών σπιτιών και του ΚΑΠΗ του χωριού.

Εικόνες από τις ζωγραφιές την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου, Σόνια Καζλάρη, μετά την πρόταση του κ. Κομπόγιαννου πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση γνωριμίας στις 22 Σεπτεμβρίου στο κοινοτικό κατάστημα της Παλαιόχωρας, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάδειξη του χωριού μέσω εικαστικών παρεμβάσεων.

ζωγραφιές την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σόνια Καζλάρη

«Αποδεχτήκαμε την πρόταση του κ Κομπόγιαννου, η οποία έγινε με σκοπό να αναδειχτούν τα Ζερβοχώρια που έχουν κεφαλοχώρι την Παλαιόχωρα, αλλά και για να δοθεί χρώμα στην καθημερινότητα των κατοίκων που μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ενθουσιασμό που μας συγκίνησε. Αρχίσαμε στις 8 Οκτωβρίου να ζωγραφίζουμε αφιλοκερδώς, έχοντας τη στήριξη του δήμου Πολυγύρου, ο οποίος κάλυψε τα κόστος των υλικών.

ζωγραφιές την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής

Με ζωγραφισμένους τοίχους κόντρα στην μουντάδα του lockdown / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σόνια Καζλάρη

 

Ζωγραφίσαμε τους τοίχους του ΚΑΠΗ, ένα παλιό μαγαζάκι στην πλατεία, τον τοίχο του παλιού καπνομάγαζου και τέλος τον παλιό φούρνο με θέματα από την παράδοση και τη λαογραφία αλλά και την ιστορία των κτιρίων. Στη δράση μετείχαμε εγώ, η Γερακίνα Χατζούδη, η Μαρία Μαλτέζου, η Δήμητρα Καναβά, η Μαρία Γούσιου, η Γόνη Γκουτζιαρή και η Μαρία Γκογκούση. Ζωγραφίζαμε 3-4 μέρες την εβδομάδα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας, μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη του καθολικού lockdown», σημείωσε η κ. Καζλάρη ευχαριστώντας τα μέλη της εθελοντικής ομάδας για τη βοήθειά τους, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Κομπόγιαννο, τον πρόεδρο της κοινότητας Νικόλαο Καμπούρη, την αντιπρόεδρο Γεωργία Δεβετζή και την Άννα Βαλμά.

ζωγραφιές την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής

Με μεράκι «μεταμόρφωσαν» την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σόνια Καζλάρη

 

ζωγραφιές την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σόνια Καζλάρη

 

[Via]

Related posts

Σε μόνιμο σκοτάδι και λήθαργο -55 βαθμών Κελσίου!

admin

Νίκησε η ανθρωπιά: Η οικογένεια με το 4 μηνών μωρό που ζούσε σε άθλιες συνθήκες χαμογελά ξανά

admin

Μάσκα: Αναθεωρημένες οδηγίες για τη χρήση της – Ποια είδη μάσκας προστατεύουν από τον κορωνοϊό

elenh fatsh
elGreek