Κοινωνικά Τραγικά

27χρονη μόνη μητέρα αυτοκτόνησε επειδή το κράτος της έκοψε το επίδομα

 

27χρονη μόνη μητέρα αυτοκτόνησε επειδή το κράτος της έκοψε το επίδομα

Σύμφωνα με τη Mirror, η μόνη μαμά Philippa Day από το Nottingham, βρέθηκε σπίτι της σε κωματώδη κατάσταση ενώ δίπλα της υπήρχε ένα γράμμα που της είχαν στείλει από το κράτος ότι της κόβουν το επίδομα. Η Philippa μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε σε κώμα για δύο μήνες και πέθανε.

Δυστυχώς η περίπτωση της Philippa  δςεν είναι η μόνη. Άλλα 150 περιστατικά αυτοτραυματισμών, αυτοκτονιών και θανάτων έχουν καταγραφεί από ανθρώπους που δεν άντεξαν την περικοπή των επιδομάτων τους, από τα οποία ζουν τις οικογένειές τους.

Αντίστοιχα η 31χρονη Faiza Ahmed από το Ανατολικό Λονδίνο, αυτοκτόνησε όταν οι εκκλησεις της για βοήθεια, δεν βρήκαν ανταπόκριση από την Αστυνομία.

Εξαιτίας των συνεχόμενων αυτοκτονιών λόγω περικοπής των επιδομάτων, το κράτος έχει ήδη ξεκινήσει να ερευνά το ζήτημα. Η αδερφή της Philippa, δήλωσε:

“Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα περιστατικά σαν της αδερφής μου, που δεν έχουν καταγραφεί. Δεν αρκεί απλά να ελέγχουν χαρτιά, πρέπει να γίνονται και εσωτερικοί έλεγχοι. Πρέπει επίσης να αλλάξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτούς τους ανθρώπους.

Το BBC έχει επίσης στη διαθεσή του, όλα τα αντίγραφα απο τους εσωτερικούς ελέγχους που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019, όπου και ξεκίνησαν πολλά και μοιραία λάθη από πλευράς των κοινωνικών υπηρεσιών. Επιπλέον το BBC ισχυρίζεται ότι ακόμα 82 άτομα έχασαν τη ζωή τους, την ίδια περίοδο με την Philippa και για τον ίδιο λόγο: Την περικοπή των επιδομάτων τους. Μάλιστα τα άτομα αυτά, βρέθηκαν νεκρά αρκετό καιρό μετά, είτε επειδή αυτοκτόνησαν είτε επειδή απλά πέθαναν από την πείνα.

Η ειδική σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Tessa Gregory, δήλωσε ότι “τα λάθη της κοινωνικής υπηρεσίας, μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να αποβούν μοιραία. Συνεπώς η όποια απόφαση χορήγησης ή διακοπής ενός επιδόματος, πρέπει να λαμβάνεται με πλήρη επίγνωση της αδυναμίας του ατόμου να εργαστεί ή να θρέψει τον εαυτό του”.

Σε αυτό που όλοι οι αρμόδιοι συμφωνούν, είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια ανεξάρτηση υπηρεσία ή αρχή που να ελέγχει διεξοδικά κάθε περίπτωση άπορου ατόμου. Οι θάνατοι που έλαβαν χώρα εξαιτίας της διακοπής της κρατικής ενίσχυσης, δεν έλαβαν την προσοχή που έπρεπε, αντιθέτως αρχικά ειπώθηκε πως οι άνθρωποι πέθαναν από…φυσικά αίτια.

πηγη

Related posts

Τραγικό: Το ελληνικό δημόσιο επιμένει ότι δεν πρέπει να δώσει αποζημίωση στην οικογένεια του μικρού Μάριου!

admin

«Aκoύω μικρά παιδιά να κλαίνε και να φωνάζουν» – Πως απoκαλύφθηκε τo κολαστήριo του γνωστού σκηνοθέτη

admin

Νέος Ανείπωτος Θρήνος για τον Υπάτιο Πατμάνογλου: «Σε αγαπώ πολύ και δεν σου το είπα ποτέ»

admin
elGreek