Μητρότητα Παιδιά

Μανούλες Προσοχή! Τα κόκκινα σημάδια στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας

Τα κόκκινα σημάδια στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας! Τώρα που υποδεχτήκαμε τον Χειμώνα οι γονείς προσπαθούν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις διάφορες ιώσεις και την γρίπη .

Παρόλα αυτά μερικά συμπτώματα που συνδέονται με ασθένειες που μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών, αν δεν τις προσέξουμε, δεν τα γνωρίζουμε. Όταν το παιδί εμφανίζει κόκκινα σημάδια οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι είναι κάτι απλό.

Το παιδί ίσως να έπαιξε με κάτι και να τραυματίστηκε. Ή μπορεί τα μεγαλύτερα αδέρφια να του τα έχουν προκαλέσει. Ή μπορεί να έφαγε κάτι που του δημιούργησε μικρό αλλεργικό σοκ. Όλες αυτές οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται εύκολα μετά από μία επίσκεψη στον γιατρό.

Σχεδόν κανείς από εμάς όμως δεν γνωρίζει ότι μπορεί τα κόκκινα σημάδια στα παιδιά να συνδέονται με μία ασθένεια που επηρεάζει τον λαιμό και διάφορα άλλα όργανα του σώματος τους. Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε με ποια ασθένεια συνδέονται. Επίσης θα δούμε τις τρεις ιστορίες που μοιράστηκαν γονείς σχετικά με τα δικά τους παιδιά. Διαβάστε παρακάτω:

Οι γονείς προσπαθούν να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από τις λοιμώξεις. Τους υπενθυμίζουν να πλένουν τα χέρια τους συχνά μέσα στην μέρα. Αυτή είναι μία πολύ καλή λύση όμως και πάλι δεν σου εγγυάται την επιτυχία.

Πρόσφατα λοιπόν ανακαλύφθηκε ότι ο στρεπτόκοκκος δεν μπορεί να επηρεάσει μόνο τον λαιμό αλλά τους κόλπους και άλλα όργανα των παιδιών. Φαίνεται πως σε πολλές περιπτώσεις ο στρεπτόκοκκος εμφανίζεται στα παιδιά μέσα από εξανθήματα που υπό άλλες συνθήκες δε θα μας ανησυχούσαν.

Τα κόκκινα σημάδια στα παιδιά μπορεί να δείχνουν στρεπτόκοκκο

 

Ο στρεπτόκοκκος μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος στα όργανα του παιδιού. Τρεις οικογένειες που ήρθαν αντιμέτωπες με αυτό το πρόβλημα αποφάσισαν να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο τις ιστορίες τους, μέσω των social media.

Η πρώτη ιστορία δημοσιεύθηκε στο Facebook αλλά πλέον δεν υπάρχει πια. Αφορά τον μικρό Coop. Οι γονείς του ανακάλυψαν ότι ο Coop είχε εκδηλώσει κόκκινα σημάδια στο πρόσωπό του. Στην αρχή οι γονείς του πίστεψαν ότι ο μικρός Coop έπαιζε με τα αδέρφια του, και τον είχαν τραυματίσει κατά λάθος.

 

Τα κόκκινα σημάδια στα παιδιά μπορεί να δείχνουν στρεπτόκοκκο

Στην αρχή δεν έδωσαν σημασία όμως όταν είδαν ότι τα σημάδια δεν υποχωρούσαν πήγαν το παιδί στον γιατρό. Ο γιατρός στην αρχή χορήγησε στον Coop στεροειδή. Όμως τα στεροειδή έκαναν τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Μετά από λίγες μέρες, οδήγησαν τον Coop στα έκτακτα ενός νοσοκομείου οπού και διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από στρεπτόκοκκο. Σύμφωνα με τον πατέρα του μικρού, ο Coop θα μπορούσε να είχε πάθει κάτι πιο σοβαρό αν δεν ανακάλυπταν γρήγορα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Με αφορμή αυτή τη δημοσίευση μία άλλη μητέρα μοιράστηκε την δική της εμπειρία σε μία σελίδα στο Facebook. Μάλιστα ξεκίνησε την δημοσίευση γράφοντας με μεγάλα γράμματα “Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ” .

Τα κόκκινα σημάδια στα παιδιά μπορεί να δείχνουν στρεπτόκοκκο

Το παιδί αυτής της μαμάς, ξύπνησε με πυρετό και κόκκινα εξανθήματα. Ο πυρετός του μάλιστα έφτασε μέχρι και 42 βαθμούς Κελσίου. Η μητέρα οδήγησε το παιδί γρήγορα στον γιατρό και το παιδί διαγνώστηκε με στρεπτόκοκκο και γρίπη. Ευτυχώς αντιμετωπίστηκε μόνο με αντιβιοτικά.

Η πιο σοβαρή περίπτωση όμως ήταν από ένα παιδί στην Οκλαχόμα. Ο Luke εμφάνισε κόκκινα εξανθήματα στα βλέφαρά του. Στην αρχή ο γιατρός πίστεψε ότι είναι κάτι απλό, εξαιτίας της γρίπης. Όμως τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν.

Ίσα ίσα τα πράγματα γινόντουσαν χειρότερα και οδήγησε τον μικρό σε ένα Ιατρικό Κέντρο της Αμερικής. Του έκαναν αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε ραβδώσεις στους κόλπους και πίσω από τα μάτια του. Έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα η μητέρα μοιράστηκε φωτογραφίες με το παιδί της στο Facebook και προειδοποίησε τους γονείς να μην αγνοήσουν τα κόκκινα σημάδια αν τα παιδιά τους, τα εκδηλώσουν. Επίσης, ομολόγησε ότι ήταν τυχερό το παιδί που η λοίμωξη δεν επηρέασε τον εγκέφαλό του.

Τα κόκκινα σημάδια στα παιδιά μπορεί να δείχνουν στρεπτόκοκκο

[via]

Related posts

Institute of Life και Embryotools: Γέννηση 5ου παιδιού στην Ελλάδα με τη μέθοδο της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου

admin

Κι όμως γίνεται! Πώς μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να κοιμάται πιο νωρίς;

admin

H ασφάλεια της αγκαλιάς του γονιού, βάζει γερές βάσεις για ένα ψυχικά ισορροπημένο παιδί

admin
elGreek