Life Style Είμαι Γυναίκα

Το αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών να απολαύσουν το s3ξ με όποιον και όσους θέλουν -Δείτε το ενός λεπτού φιλμ

Ένα φιλμ καταρρίπτει σε ένα λεπτό κάθε ταμπού σχετικά με τη s3ξουαλική ζωή των γυναικών σε κάθε ηλικία.

Αν και τα τελευταία χρόνια ανόητα ταμπού που συνέδεαν μια απελευθερωμένη γυναίκα που απολαμβάνει το s3ξ εκτός γάμου με έναν ή και περισσότερους άνδρες έχουν αρχίσει να εξασθενούν, πολλοί είναι ακόμα εκείνοι που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι γυναίκες «δεν πρέπει να δίνουν δικαιώματα».

Το γεγονός ότι ο άνδρας με πολλές κατακτήσεις αντιμετωπίζεται ως καρδιοκατακτητής, γόης και Δον Ζουάν, ενώ η γυναίκα που έχει πολλαπλούς συντρόφους χαρακτηρίζεται ακόμα από αρκετούς οπισθοδρομικούς ως «ανήθικη» δείχνει μια ξεκάθαρη s3ξιστική συμπεριφορά που ισοπεδώνει το δικαίωμα στον έρωτα και το s3ξ.

Ο αυστηρός πατέρας που απαγορεύει στην κόρη του να βγαίνει ραντεβού, ενώ χαρτζιλικώνει τον γιο του για να βγει με διαφορετική γυναίκα κάθε Σάββατο δεν αποτελεί μόνο σενάριο παλιάς ελληνικής ταινίας, αλλά πραγματικότητα σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμα και προοδευτικές.

Από την άλλη, μια γυναίκα που έχει περάσει στην τρίτη ηλικία επίσης κρίνεται, γιατί -για κάποιον παράλογο λόγο- πολλοί πιστεύουν ότι, από ένα σημείο και μετά, η ώριμη γυναίκα πρέπει να επικεντρωθεί στα εγγόνια της ή στο πλέξιμο και να μη σκέφτεται τους έρωτες. Αν δε, ο άντρας που την ενδιαφέρει είναι μικρότερος; Τη φωνάζουν cougar. Όταν, όμως, ο άντρας τα φτιάχνει με μικρότερες; Η απάντηση είναι «εντάξει, λογικό ο άντρας να είναι μεγαλύτερος» και «boys will be boys». Λογική; Καμία.

Προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια να καταρριφθεί πλέον κάθε ταμπού σχετικά με το s3ξ και τις γυναίκες, ο σκηνοθέτης Teddy Etienne δημιούργησε το ενός λεπτού φιλμ «Dites Oui», το οποίο διαγωνίζεται στο διεθνές φεστιβάλ Mobile Film Festival, όπου λαμβάνουν μέρος ταινίες που έχουν γυριστεί με το κινητό και διαρκούν ένα λεπτό.

Στην αρχή του φιλμ, εμφανίζεται μια γυναίκα, που μόλις έκανε s3ξ με δύο άντρες. Η ίδια ρωτά γιατί όσους την κοιτάζουν περίεργα, αν θα έκαναν τον ίδιο αν ήταν άντρας. «Τι συμβαίνει; Α, με κρίνετε. Σε έναν άνδρα που κάνει s3ξ με περισσότερες από μια γυναίκες λέτε ότι είναι Δον Ζουάν, οπότε γιατί με κοιτάτε έτσι, σαν να είμαι ανήθικη; Και κάτι ακόμα, αρκετά σημαντικό κύριοι, η s3ξουαλική επαφή είναι κάτι περισσότερο από μια απλή στύση. Σήμερα, λοιπόν, ζητάω από εσάς, τις γυναίκες, να πείτε “ναι”. “Ναι” στον έρωτα και στο δικαίωμά μας να κάνουμε έρωτα όπως θέλουμε»

Στη συνέχεια, βλέπουμε μια ώριμη γυναίκα με λευκά μαλλιά με έναν νεαρό άντρα στο κρεβάτι, η οποία μας θυμίζει ότι η λίμπιντο δεν σταματά να υφίσταται όσο περνούν τα χρόνια. «Είναι σημαντικό σε κάθε ηλικία, κάθε γυναίκα να έχει την ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της. Γιατί παραμένουμε γυναίκες, με επιθυμίες και ανάγκες. Και ας περνούν τα χρόνια. Ζήτω ο έρωτας και το δικαίωμα στο να κάνουμε τον έρωτα σε οποιαδήποτε ηλικία»

Ύστερα μια νεαρή με την αγαπημένη της, τονίζει πόσο σημαντικό είναι να μη βλέπουμε τη γυναίκα μόνο ως μαμά και καλή νοικοκυρά, αλλά ως ανεξάρτητο ον. Και πολλές φορές, ίσως να ερωτευτεί μια άλλη γυναίκα. «Είναι σημαντικό κάθε γυναίκα να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα της. Χωρίς να την επιπλήξουν, να την προσβάλλουν και να την κρίνουν η κοινωνία και η θρησκεία. Δεν είμαστε μόνο μαμάδες, νοικοκυρές και καλές σύζυγοι. Οπότε, να λέτε “ναι” στον έρωτα και στο δικαίωμα να κάνετε έρωτα με όποιον θέλετε, παρά τις κοινωνικές επιταγές».

Και μετά ακούγονται όλες μαζί να λένε «Λέμε όλες μαζί “ναι”».

[via]

Related posts

Μακαρόνια όπως δεν τα έχετε ξαναφάει: Vegan mac ‘n’ cheese με σκόρδο, μπρόκολο και μουστάρδα dijon

admin

Στα άδυτα του “επίχρυσου” ξενοδοχείου στο Ανόι – Εξωφρενική πολυτέλεια!

admin

Τα δύο πιο hot κουρέματα για το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον hairstylist της Jennifer Lopez

admin
elGreek