Αξίζει να Διαβάσεις Τραγικά Φαγητό/Συνταγές

Χαμός με τις κονσέρβες των “Μασούτης” – Ανακαλύφθηκε ότι έχουν μέσα…

Τι συμβαίνει στο σούπερ μάρκετ

Μόλις προχθές, Τρίτη 10/11, ανακοινώθηκε από τον ΕΦΕΤ πως περνάνε σε ανάκληση κονσέρβας ψαριών των καταστημάτων Μασούτης, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται η αιτία. Σήμερα, τα στοιχεία με την ανακάλυψη που τους οδήγησε σε αυτή την κίνηση, δημοσιεύθηκαν.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Α΄ της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε., κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο Προγράμματος επίσημων ελέγχων έτους 2020 για τον προσδιορισμό ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα, προέβη σε δειγματοληψία, σε υποκατάστημα (Υπεραγορά Τροφίμων) της εταιρείας ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., σε προσυσκευασμένους κολεούς ακέφαλους αλίπαστους σε λευκοσιδηρή συσκευασία των 500 γρ με την εμπορική ονομασία «ΛΕΒΑ», ημερομηνία ανάλωσης (λήξης) 31.12.2021 και αριθμό παρτίδας L 31005019, που παράγεται και συσκευάζεται στην Μυτιλήνη από την εταιρεία “Ε & Κ ΜΠΟΥΧΛΗΣ Α.Ε.”

Στο προϊόν διαπιστώθηκε η παρουσία ισταμίνης σε συγκέντρωση ανώτερη του επιτρεπόμενου ορίου. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

 

[Via]

Related posts

«H κόρη μου με σύνδρομο Down πήρε το πτυχίο της κι εγώ είμαι ο πιο περήφανος μπαμπάς στον πλανήτη»

admin

Ανατριχίλα προκαλούν τα ευρήματα του Ιατροδικαστή: «Όταν την πέταξε στη θάλασσα ήταν ακόμη ζωντανή»

admin

12 λάθη που όλοι οι γονείς κάνουν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών

admin
elGreek