Είμαι Γυναίκα Κοινωνικά Ψυχολογία

Το σ#ξ μας κάνει καλό: 3 επιστημονικές συμβουλές που το υποστηρίζουν

Οι αρνητικές επιδράσεις της απουσίας της σ#ξουαλικής δραστηριότητας στην υγεία του ανθρώπου έχει φανεί από πολλές μελέτες. Πρόσφατες όμως μελέτες αποδεικνύουν ότι η σ#ξουαλική δραστηριότητα δρα ευεργετικά σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Πώς το σ#ξ ενισχύει την άμυνα του οργανισμού

Οι θετικές επιδράσεις στην συνολική υγεία εντοπίζονται σε πολλαπλά επίπεδα. Από τις μελέτες φαίνεται ότι η σ#ξουαλική δραστηριότητα μειώνει το χρόνιο πόνο. Επίσης η κολπική διέγερση σχετίζεται με σημαντικές αναλγητικές ιδιότητες συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες από τη διέγερση της κλειτορίδας. Όσο αφορά στο ανοσοποιητικό σύστημα η κλασσική σ#ξουαλική πράξη φαίνεται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα η οποία κουράζει αλλά παράλληλα χαλαρώνει το σώμα και βοηθά σημαντικά στη βελτίωση του ύπνου. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως καλύτερος ύπνος σημαίνει καλύτερη υγεία, σωστότερο βάρος και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Τέλος όσο αφορά στο ενδοκρινικό σύστημα η σ#ξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα ορμονών όπως της τεστοστερόνης, της οξυτοκίνης, της ντομαπίνης κ.α. Ενδεικτικά αυτό έχει σαν συνέπεια τη βελτίωση της ερωτικής ζωής και τη μείωση της κατάθλιψης.

Σ#ξ και ψυχική υγεία

Η σ#ξουαλική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ψυχική υγεία. Αναμφίβολα ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αυτό καθιστά το άτομο πιο ικανό να διαχειριστεί, να εξωτερικεύσει και να εκφράσει τα συναισθήματα του. Επιδρά όμως και στη βελτίωση της διάθεσης και μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης, νευρώσεων και ψυχωτικών διαταραχών. Ενισχύει την κοινωνικότητα, την ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να προσαρμόζεται στις κοινωνικές συνθήκες, να συνάπτει φιλικές σχέσεις και να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες. Τέλος τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν συχνά σ#ξ. Μέσα από αυτό φαίνεται ότι δυναμώνει η σχέση και αυξάνει η ικανοποίηση που εισπράττουν από αυτή.

Σ#ξ και υγιής καρδιά

Η σ#ξουαλική δραστηριότητα μειώνει το άγχος, ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη διαστολική πίεση στην ανάπαυση. Με τον τρόπο αυτό το άτομο αντιδρά καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις. Παράλληλα έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό, ενώ είναι μια ικανοποιητική άσκηση για τον οργανισμό. Έχει τις ίδιες θετικές επιδράσεις στον οργανισμό όπως μια δυνατή προπόνηση. Όπως κι η γυμναστική όμως έτσι και το σ#ξ θα πρέπει να γίνεται τακτικά  για να υπάρχουν τα οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια συχνότητα επαφών πάνω από δύο φορές την εβδομάδα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου κατά 45%.

Πηγή: Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων

[via]

Related posts

Θεσσαλονίκη: Σκύλος ήρωας έσωσε ολόκληρη πολυκατοικία από «αναρριχητές» διαρρήκτες

admin

«Eίδα τα παιδιά μoυ να χάνoνται – To αυτoκίνητo χτύπησε το καρότσι και εκτoξεύτηκαν 5 μέτρα μακριά»

admin

Η 18χρονη Αφγανή που υπέστη ακρωτηριασμό από τον σύζυγό της και έγινε σύμβολο

admin
elGreek