Καιρός

«Kατάβαση ακραίου ψύχους στην Ελλάδα – Χιονόστρωση μέχρι…τις βάρκες» – «Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου (Video)

«Καμπανάκι» σήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού προειδοποιώντας για κατάβαση ακραίου ψύχους στην Ελλάδα και χιονόστρωση μέχρι…τις βάρκες, παρά τις Αλκυονίδες ημέρες που διανύουμε.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου οι συνθήκες που σήμερα εμφανίζονται στα παγκόσμια προγνωστικά καιρικά μοντέλα για την Ευρώπη είναι έως και ακραίες, με το πολικό ψύχος να στροβιλίζεται για αρκετές μέρες.

Θυμίζουμε, πως στην αναλογική του εκτίμηση για τον Φλεβάρη, ο Σάκης Αρναούτογλου το είχε «δει» το φαινόμενο για λίγες ημέρες αργότερα, όμως φαίνεται πως ο χειμώνας την τελευταία του λέξη όχι μόνο δεν την έχει πει, αλλά δεν αποκλείεται, αν αυτά τα σενάρια επιβεβαιωθούν ακόμα και σε ασθενέστερο βαθμό, να μιλάμε για κάτι το ιστορικό για την Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα γράφει στην έκτακτη ενημέρωσή του και έγκυρη όπως πάντα, ο Σάκης Αρναούτογλου:

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι,

Kι ενώ στην αναλογική μου εκτίμηση από τις 31 του Γενάρη η πιθανότητα κατάβασης ψυχρότερων αέριων μαζών για μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης έδειχνε να λαμβάνει χώρα για μετά τις 20 του Φλεβάρη, από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί, τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα επιταχύνουν αυτή την διαδικασία περίπου ένα πενθήμερο νωρίτερα (για μετά τις 15 του Φλεβάρη) με εντυπωσιακά πιο χαμηλές θερμοκρασίες απ’ ότι στην αναλογική μου εκτίμηση βάζοντας στη σφαίρα επιρροής τους όλα σχεδόν τα Βαλκάνια καθώς και ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ελλάδας.

Αν και είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία των ομολογουμένως εντυπωσιακά ψυχρών αέριων μαζών πολικής προέλευσης (στα όρια του ακραίου) κυρίως στο βορειοανατολικό κομμάτι της Ευρώπης, σε κάθε περίπτωση, η όποια εξέλιξη του καιρού παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για το δεύτερο μισό του μήνα που διανύουμε και για την περιοχή μας, και εδώ θα είμαστε για να αναλύουμε την κατάσταση!

Related posts

«Μήδεια»: Ο Αλέξης Τσίπρας και τα παιδιά του βγήκαν να παίξουν με το χιόνι

admin

Συναγερμός Γιάννη Καλλιάνου: «Ψυχρή εισβολή…» (photo)

admin

Καιρός σήμερα 13/1: Στον «πάγο» η χώρα με σκαμπανεβάσματα που «τσακίζουν» – Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

admin
elGreek