Καιρός

Καιρός: Προσοχή! Ερχεται ισχυρή κακοκαιρία από την Κυριακή και με διάρκεια (video)

Καιρός: Αγριεύει από την Κυριακή με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να περνάνε πάνω από την Ελλάδα και να αφήνουν σε πολλές περιοχές αρκετό νερό, μέσω ισχυρών βροχών και καταιγίδων. Χιόνια στα ορεινά…

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που οργανώνεται στην περιοχή της Ισπανίας θα κινηθεί ανατολικά τα επόμενα 24ωρα και από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να αρχίσει να μπαίνει στη χώρα μας.

Πρόκειται για σύστημα αρκετά βροχοφόρο που θα αφήσει σημαντικα ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότιοανατολικά τμήματα της χώρας.

Το καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS «βλέπει» διάρκεια στην επερχόμενη κακοκαιρία και ανατροφοδότησή της από νέα βαρομετρικά χαμηλά, ικανά να δίνουν βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Δείτε αναλυτικά την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών και των φαινομένων που θα προκαλέσουν στη χώρα μας:

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες, θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη της κίνησης των αερίων μαζών πάνω απ’ την Ευρώπη, πως ο Δεκέμβριος αναμένεται να μπει… φουριόζος, ως προς το «πάγωμα» της βόρειας Ευρώπης, που αποτελεί βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για την έλευση του χειμώνα και στη χώρα μας.

Τα σημερινά στοιχεία επιμένουν πως θα πρέπει να αναμένουμε την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα στο διάστημα από τις 5 έως τις 10 του Δεκέμβρη…

 

Related posts

Έκτακτο δελτίο καιρού: Προσοχή… στον χαρταετό – Ισχυροί άνεμοι αλλά και καταιγίδες την Καθαρά Δευτέρα (15/3)

admin

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Εφιαλτική νύχτα στην Αττική – Κλείνει και η Εθνική οδός από τις χιονοπτώσεις

admin

Συναγερμός Γιάννη Καλλιάνου: «Ψυχρή εισβολή…» (photo)

admin
elGreek