Ιστορίες ζωής Κοινωνικά Παιδιά

Φροντίδα για το Παιδί: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ»

Ο μικρούλης μας ο Δημητράκης είναι 5 ετών και πάσχει από μυϊκή δυστροφία l-cmd. Είναι μία πάθηση προοδευτική με θνησιμότητα γύρω στην εφηβεία. Επηρεάζει τους μυς, τα οστά, την καρδιά και τους πνεύμονες (καρδιοαναπνευστικά προβλήματα). Δημιουργεί αναπηρία και προβλήματα στην καθημερινότητα όπως στην σίτιση. Σήμερα ο Δημήτρης περπατάει με υποστήριξη και πολλές πτώσεις, έχει ελαττωμένα αντανακλαστικά και σκολίωση. Για την CMD δεν υπάρχει θεραπεία, αυτό που κρατάει αυτά τα παιδιά στη ζωή είναι η φυσιοθεραπεία, η υδροθεραπεία και κάποιες βιταμίνες και συμπληρώματα που διατηρούν το ανοσοποιητικό σύστημα, για να μην αρρωσταίνουν, γιατί κάθε ίωση που περνάνε κάνει τη νόσο να εξελίσσεται πιο γρήγορα. Ο μπαμπάς εργάζεται ημιαπασχόληση και η μαμά είναι άνεργη τα τελευταία δύο χρόνια, αφού το παιδί δεν μπορεί να πάει συστηματικά στο σχολείο ώστε να εργαστεί, λόγω των ιώσεων και ειδικά τώρα λόγω του κορονοιού. Ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τις φυσικοθεραπείες και υδροθεραπείες του παιδιού, ούτε τις βιταμίνες του για αυτό και ζητάμε την βοήθειά σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Eurobank
ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟY ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:  0026.0232.59.0200894121
IBAN: GR7202602320000590200894121
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ
BIC: ERBKGRAAXXX
Εθνική Τράπεζα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟY ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:  210 / 007208-76
IBAN: GR1001102100000021000720 876
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
BIC: ETHNGRAA
Όταν καταθέτετε, γράψτε σαν αιτιολόγηση: ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.
Κατόπιν στείλτε στο inbox: το όνομα του παιδιού που θέλετε να στηρίξετε, την πλήρη διεύθυνση πόλη σας και την ημερομηνία για να αποστείλουμε την απόδειξη.
Ευχαριστούμε και πάλι

Related posts

Τα παιδιά που λένε «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» είναι πιο ευτυχισμένα

admin

Γώγος: «Τα εμβόλια θα δράσουν πιθανότατα κατά της μετάλλαξης του κορωνοιού»

elenh fatsh

Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή η προϊσταμένη του χειρουργείου του ΙΑΣΩ – «Σκίζει» καρδιές το μήνυμα γιατρού

admin
elGreek