Hot News / Must See Top News Αξίζει να Διαβάσεις

To Κοριτσάκι που Γεννήθηκε Χωρίς Μύτη και Απέδειξε ότι Όλοι είναι Όμορφοι με τον Δικό τους Τρόπο!

Αυτό το νεαρό κορίτσι, λανθασμένα γνωστό από κάποιους ως «Βόλντεμορτ» επειδή γεννήθηκε χωρίς μύτη, ξεχωρίζει για τη σπάνια εμφάνιση του αλλά και για την μοναδική του ομορφιά!
Η ιστορία της μας εμπνέει να αγκαλιάζουμε την ποικιλόμορφη ομορφιά που βρίσκεται σε κάθε άνθρωπο, αμφισβητώντας τις κοινές μέχρι σήμερα ιδέες για το τι σημαίνει να είσαι πραγματικά ξεχωριστός.

Γεννήθηκε με μια σπάθια πάθηση.

Η Τέσα γεννήθηκε με μια ασυνήθιστη πάθηση που είναι γνωστή ως πλήρης συγγενής Arrhinia, που σημαίνει την μη ύπαρξης μύτης. Αυτή η σπάνια ανωμαλία, που επηρεάζει μερικούς ανθρώπους παγκοσμίως, έδωσε στην Tessa χαρακτηριστικές προκλήσεις από την αρχή της ζωής της. Παρ’όλα τα εμπόδια, επέλεξε να μην αφήσει την κατάστασή της να την καθορίσει, προσεγγίζοντας τη ζωή με απαράμιλλο ενθουσιασμό.

Η Arhinia εκδηλώνεται όταν η μύτη δεν αναπτύσσεται στη μήτρα, οδηγώντας στην απουσία αυτού του χαρακτηριστικού του προσώπου. Στη μοναδική περίπτωση της Tessa, η κατάστασή της εκτείνεται στην έλλειψη του οσφρητικού συστήματος, του τμήματος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αναγνώριση των οσμών. Παρά τις προκλήσεις που έθετε η κατάστασή της, οι γονείς της Tessa από την αρχή την είδαν ως ένα όμορφο και εξαιρετικό κορίτσι.

Όταν ανακάλυψαν την παραμόρφωση του προσώπου του αγέννητου παιδιού τους κατά τη διάρκεια ενός υπερήχου, οι γονείς της Tessa, Grainne και Nathan Evans, βίωσαν ένα μείγμα συναισθημάτων. Το να μάθουν πέντε μήνες μετά την εγκυμοσύνη ότι η κόρη τους θα γεννιόταν χωρίς μύτη ήταν αναμφίβολα ένα σοκ. Παρά την αρχική πρόκληση, δεσμεύτηκαν σταθερά να προσφέρουν στην Tessa την καλύτερη δυνατή φροντίδα και υποστήριξη.

Μια σειρά από ιατρικές διαδικασίες και χειρουργικές επεμβάσεις έχουν χαρακτηρίσει την πορεία της Tessa.

 

Δύο χρόνια αργότερα, η Tessa υποβλήθηκε σε αισθητική χειρουργική για να της εμφυτευτούν προθέσεις κάτω από το δέρμα της, θέτοντας τις βάσεις για την κατασκευή μιας τεχνητής μύτης στο μέλλον. Η απόφαση να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση δεν λήφθηκε επιπόλαια από τους γονείς της. Ωστόσο, το είδαν ως μια ευκαιρία να βελτιώσουν σταδιακά την εμφάνιση της Tessa με την πάροδο του χρόνου. Αυτό αφορούσε μοσχεύματα οστών και δέρματος, που συνήθως συνιστώνται κατά την εφηβεία, όταν το πρόσωπο έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη του.

Η Tessa έχει υπομείνει αρκετές σωματικές προκλήσεις, ωστόσο το πνεύμα της παραμένει ακάθεκτο.

 

Η Tessa έχει προσαρμοστεί σε μια ζωή χωρίς μύτη, βασιζόμενη στην αναπνοή από το στόμα της και χωρίς την αίσθηση όσφρησης που πολλοί από εμάς συχνά θεωρούμε δεδομένη. Παρά αυτές τις προκλήσεις, η συγκλονιστική χαρά και ο ενθουσιασμός της Tessa για τη ζωή είναι μια ισχυρή απόδειξη της αταλάντευτης αποφασιστικότητάς της να ζήσει τη ζωή στο έπακρο.

«Η Tessa έχει αποδείξει ότι όλοι κάνουν λάθη. Ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων», είπε η Grainne.

Απέδειξε επίσης ότι είναι τέλειο κορίτσι. «Μπαίνει σε οποιοδήποτε δωμάτιο και μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση όλων κάνοντας τους πάντες χαρούμενους», πρόσθεσε ο Νέιθαν.

 Η ιστορία της Tessa έχει τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, και έγινε πηγή έμπνευσης για αμέτρητα άτομα που αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις. Η δύναμη και η ανθεκτικότητά της είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η αληθινή ομορφιά ξεπερνά τη φυσική εμφάνιση, κατοικώντας στο αδάμαστο πνεύμα του καθενός μας.
Το ταξίδι της Tessa λειτουργεί ως φάρος ελπίδας, ενισχύοντας την ιδέα ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο με αποφασιστικότητα, θάρρος και υποστήριξη από τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Σε έναν κόσμο όπου η αρνητικότητα συχνά βρίσκεται στο επίκεντρο, ιστορίες όπως αυτή της Tessa χρησιμεύουν ως φάρος, φωτίζοντας τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος.

Το ταξίδι της Tessa είναι μια αφήγηση και η ιστορία της συνεχίζει να εξυψώνει και να εμπνέει αμέτρητα άτομα σε όλο τον κόσμο.

[via]

Related posts

9 επικίνδυνα σημάδια στα χέρια που προειδοποιούν για πολύ σοβαρότερα προβλήματα υγείας – Μεγάλη προσοχή στο Νο.6!

admin

Γιατί είμαι ακόμα εδώ και ακόμα φοράω τακούνια αγκαλιάζω τα παιδιά μου γελάω και ζω

admin

Ηρωίδα μαμά παραλίγο να καεί ζωντανή στην προσπάθεια να σώσει τα 6 παιδιά της

admin
elGreek