Hot News / Must See Μητρότητα Συμβουλές

6 Μύθοι για την Σύλληψη που ΔΕΝ θα Έπρεπε να Πιστεύουμε

Όταν μια γυναίκα προσπαθεί να μείνει έγκυος, το πρώτο βήμα είναι να ενημερωθεί για το πώς θα καταφέρει την πολυπόθητη σύλληψη πιο εύκολα. Πολλά ακούει από φίλες και γνωστές και ακόμα περισσότερα διαβάζει από διάφορες πηγές πληροφόρησης, με αποτέλεσμα να μην ξέρει τι ισχύει. Ρωτήσαμε και συγκεντρώσαμε τους πιο γνωστούς μύθους που κυκλοφορούν για την σύλληψη και τους καταρρίψαμε. Εσείς τους γνωρίζατε;

6 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

6 μύθοι για την σύλληψη που δεν θα έπρεπε να πιστεύουμε

1. Πρώτος μύθος: Συγκεκριμένες στάσεις αυξάνουν τις πιθανότητες για την σύλληψη

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το κλασικό «ιεραποστολικό» ή το σεξ «στο όρθιο» βοηθούν το σπέρμα να βρει τον… δρόμο του. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και οι δύο παρτενέρ είναι γόνιμοι, όποια στάση και να επιλέξουν, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, οι στάσεις στο σεξ δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.

2. Δεύτερος μύθος για επιτυχημένη σύλληψη: Τα… ακροβατικά μετά το σεξ βοηθούν

Ενδεχομένως αρκετές από εμάς να έχουν ακολουθήσει τη συμβουλή της γιαγιάς ή της μαμάς τους που πιστεύουν ότι αν κρατήσεις τα πόδια σου σηκωμένα στον αέρα για 20 λεπτά, θα μείνεις πιο εύκολα έγκυος. Παρά το ότι αυτός ο μύθος έχει μια λογική- θεωρείται ότι έτσι διευκολύνεται η πρόσβαση του σπέρματος στα ωάρια, δεν παύει να είναι μύθος. Το σπέρμα είναι έτσι «φτιαγμένο» ώστε να βρίσκει τον σωστό δρόμο και δεν χρειάζεται άλλη… παρότρυνση. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά, προτιμήστε μετά το σεξ να μείνετε στην αγκαλιά του συντρόφου σας από το να κάνετε ακροβατικά.

3. Τρίτος μύθος για επιτυχημένη σύλληψη: Τα προσπερματικά υγρά δεν γονιμοποιούν το ωάριο

Τα προσπερματικά υγρά μπορεί να περιέχουν μια έστω και μικρή ποσότητα σπέρματος, επομένως αν δεν χρησιμοποιείτε κάποια μέθοδο αντισύλληψης, οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος μπορεί να είναι ελάχιστες αλλά είναι υπαρκτές. Ακόμα και η διακεκομμένη επαφή δεν μειώνει την πιθανότητα σύλληψης, γι’ αυτό αν δεν θέλετε να το διακινδυνεύσετε, αποφύγετέ την.

4. Τέταρτος μύθος: Όταν έχεις περίοδο ή αμέσως μετά , δεν μπορείς να μείνεις έγκυος

Οι γόνιμες μέρες της γυναίκας, συνήθως είναι ανάμεσα στην ενδέκατη και την εικοστή πρώτη μέρα του κύκλου, τουλάχιστον για όσες έχουν σταθερό κύκλο από 26 μέχρι 30 μέρες. Με δεδομένο αυτό, λοιπόν, αν μια γυναίκα έρθει σε επαφή λίγες μέρες μετά την περίοδό της, είναι πολύ πιθανό να μείνει έγκυος.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, το σπέρμα «επιβιώνει» στα τραχηλικά υγρά μιας γυναίκας μέχρι και πέντε ημέρες μετά την επαφή, επομένως η πιθανότητα σύλληψης πάντα υπάρχει, αν και είναι μικρή.

5. Πέμπτος μύθος: Το καθημερινό σεξ αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης

Με την έναρξη της ωορρηξίας, υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο στο οποίο οι πιθανότητες σύλληψης έτσι κι αλλιώς αυξάνονται. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι ένα ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί πρέπει να κάνει σεξ κάθε μέρα, εκτός αν υπάρχει άκρως ερωτική διάθεση. Το σπέρμα θέλει λίγο χρόνο να δυναμώσει ενώ έχει αποδειχθεί ότι ο οργασμός της γυναίκας μπορεί να το βοηθήσει να βρει πιο εύκολα τον δρόμο του, γιατί το σπρώχνει προς τον τράχηλο.

Γι’ αυτό, το καλύτερο είναι να βάλετε ναι μεν το σεξ στο πρόγραμμά σας αλλά με μέτρο για να στοχεύετε και στην ικανοποίησή σας. Διαφορετικά, θ’ αρχίσετε να κάνετε μηχανικό σεξ που ενδεχομένως να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αληθινή Ιστορία: Πώς κατάφερα να μείνω έγκυος

6. Έκτος μύθος: η 14η μέρα του κύκλου είναι η πιο γόνιμη για όλες τις γυναίκες

Δεν είναι μύθος ακριβώς, αλλά ισχύει μόνο για τις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο 28 ημερών κάθε μήνα. Για όσες γυναίκες έχουν ακανόνιστο κύκλο, οι γόνιμες μέρες διαφέρουν. Έτσι, αν μια γυναίκα έχει κύκλο 24 ημερών οι γόνιμες μέρες της είναι οι 8-11 μέρες του κύκλου ενώ για έναν κύκλο 25 ημερών , οι γόνιμες μέρες είναι μεταξύ 9-12 ημέρες του κύκλου.

Ωστόσο, επειδή κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη, καλό θα είναι να απευθυνόμαστε στον γυναικολόγο μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Related posts

«Ήθελα απλά να σου πω ότι κάνεις εξαιρετική δουλειά»: Τα λόγια που έδωσαν κουράγιο σε μια μαμά που περνούσε δύσκολα

admin

Έγινε μητέρα 66 χρονών, την χλεύασαν και σήμερα 81 χρονών καμαρώνει την έφηβη κόρη της

admin

Ηρωίδα μαμά παραλίγο να καεί ζωντανή στην προσπάθεια να σώσει τα 6 παιδιά της

admin
elGreek