Έξυπνα Κοινωνικά

Ο «δάσκαλος της χρονιάς»: Τα σχόλια στην ορθογραφία των μαθητών του που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε τάξη

Ο «δάσκαλος της χρονιάς»: Τα σχόλια στην ορθογραφία των μαθητών του που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε τάξη

Ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα εκπαιδευτικού που αγαπά το σχολείο και τους μαθητές του, αντιμετωπίζοντάς τη διδασκαλία όχι ως επάγγελμα αλλά ως ένα ύψιστο καθήκον απέναντι στη νέα γενιά.

Κατά καιρούς έχουμε προβάλλει στο Infokids.gr πολλές από τις απόψεις του που πάντα είναι προς όφελος των μαθητών καθώς επιδιώκει να βλέπει χαμογελαστές παιδικές φατσούλες στη τάξη και πασχίζει να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους παράδοσης των μαθημάτων.

Αυτή τη φορά ενθουσιαστήκαμε με τον τρόπο που σκαρφίστηκε για να διορθώσει την ορθογραφία των μαθητών και τα έξυπνα σχόλια του στο πλαίσιο της επιβράβευσης ως κίνητρο μάθησης.

Τι το ξεχωριστό έκανε;

Έβαλε τους μαθητές στο τέλος της άσκησης που κλήθηκαν να λύσουν, να γράψουν μια λέξη ενθάρρυνσης για την προσπάθειά τους. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και όλα έγραψαν κάτι θετικό. Εκείνος, πήρε τη σκυτάλη και έγραψε το δικό του ξεχωριστό “Μπράβο!” κάνοντας σχόλιο σε αυτό που έγραψε κάθε μαθητής.

Όπως αναφέρει και στην ανάρτησή του ο δάσκαλος, “Εμείς επενδύουμε στο Μπράβο μου! Κάθε παιδί γράφει μια καλή κουβέντα για τον εαυτό του, μια λέξη ενθαρρυντική, ενώ κρατάμε και χειροκροτήματα για μας, που τα προσφέρουμε όποια στιγμή στη μέρα νιώσουμε πολύ ότι το θέλουμε.

Γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι, και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή μας, όχι γιατί το χρωστάμε σε κάποιον ή μας υποχρεώνει κανείς, αλλά για μας.

Όσο είχα μπροστά μου τα τετράδια της ορθογραφίας των μαθητών μου σκεφτόμουν ότι η αγάπη είναι η λέξη που σπάνια ένα παιδί θα γράψει λάθος. γιατί ακόμα κι αν δεν τη νιώθει , δεν την έχει στον βαθμό που θα ήθελε ή την έχει και τη μοιράζεται, δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν τη λαχταρά.

Τα μικρά παιδιά ευτυχώς το δείχνουν, οι μεγάλοι στερούνται από αυτήν που παίρνουν και κυρίως αυτή που δίνουν. Μη γίνε(σ)τε σαν αυτούς, αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι κι ύστερα θα μπορέσετε και τους άλλους·”

Ο δάσκαλος που θα θέλαμε για τα παιδιά μας

Μέσα από τις ξεχωριστές του δράσεις ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως είναι ο δάσκαλος που θα ευχόμασταν να είχε κάθε παιδί. Έχει επιστρατεύσει όλη του την διάθεση και την εφευρετικότητα για να βρει τρόπους να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές τους σπουδαίες γνώσεις ζωής και δεξιότητες που θα τους ακολουθούν για μια ζωή.

Πηγή: infokids.gr

Related posts

Ήθελα να νιώσει πόσο πολύ την θέλουμε. Είμαι ευλογημένη που έχω τέτοιο μωρό-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

admin

Το παιδί μου ζει στα όρια της νευρικής ανορεξίας. Πολύ σκληρό να το βλέπεις να φωνάζει “μα δεν με βλέπεις που είμαι χοντρή;”

admin

Παιδίατρος Θωμαΐδης: Τα self test ΔΕΝ είναι ιατρική πράξη. Μάθετε λοιπόν και μην κάνετε φασαρία σαν ντενεκέδες!

admin
elGreek