Έξυπνα

5 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν το νερό της βρύσης είναι καλής ποιότητας

Οι περισσότερες οικογένειες πλέον, διαθέτουν στα σπίτια τους φίλτρα νερού και ψύκτες. Αυτό συμβαίνει, διότι υπάρχει η κοινή πεποίθηση, ότι το νερό της βρύσης, δεν είναι τόσο ποιοτικό όσο θα πρεπε. Αυτό όμως δεν είναι πάντα αλήθεια.

Υπάρχουν σπίτια που μπορεί το νερό της βρύσης τους να είναι πολύ καλής ποιότητας. Αυτό όμως δύσκολα μπορεί να το αντιληφθεί ο μέσος άνθρωπος. Παρόλα αυτά δεν είναι κάτι δύσκολο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο και να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις τα 5 έξυπνα κόλπα που θα μοιραστούμε μαζί σου.

Γιατί να κάνεις περιττά έξοδα σε φίλτρα και ψύκτες, ενώ η βρύση σου, μπορεί να βγάζει καλής ποιότητας νερό; Τα 5 έξυπνα κόλπα, δεν είναι δύσκολα στο να εφαρμοστούν. Απλά πρέπει να δείξεις εμπιστοσύνη…στις αισθήσεις σου. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε το χρώμα του νερού!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν έχετε νοικιάσει πρόσφατα το σπίτι ή έχετε καιρό να το επισκεφθείτε, πρέπει να αφήσετε το νερό της βρύσης να τρέξει για λίγα λεπτά. Αυτό θα καθαρίσει τις σωληνώσεις από τυχόν ακαθαρσίες. Αφού τρέξει, γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε το στο φως. Αν το νερό είναι καφέ, κίτρινο ή σκοτεινό, σημαίνει ότι οι σωληνώσεις σας μπορεί να είναι σκουριασμένες, το νερό που πίνετε να έχει υποστεί ρύπανση ή τέλος πάντων να είναι χαμηλής ποιότητας.

5 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν το νερό της βρύσης είναι καλής ποιότητας!

Ελέγξτε την διαύγεια του νερού!

Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γεμίσετε ένα ποτήρι νερό και να το βάλετε στο φως. Αν το νερό είναι θολό ή περιέχει κίτρινα καφέ ή μαύρα κομμάτια, τότε σημαίνει ότι οι σωληνώσεις σας είναι τυχόν σκουριασμένες. Ειδικά τα μαύρα κομμάτια δείχνουν φθορά σωλήνων και γενικότερα το θολό νερό, δείχνει ότι είναι νερό κακής ποιότητας.

5 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν το νερό της βρύσης είναι καλής ποιότητας!

Ελέγξτε την μυρωδιά του νερού!

Η μυρωδιά του νερού φυσικά και παίζει καθοριστικό ρόλο, στην αναγνώριση της ποιότητάς του. Αν το νερό σας μυρίζει χλωρίνη, οφείλεται στο χλώριο, που έχουν προσθέσει οι αρμόδιοι για να το καθαρίσουν. Δεν είναι επιβλαβής αλλά καλό θα ήταν να τοποθετήσετε ένα φίλτρο, έτσι ώστε να φιλτράρετε την μυρωδιά του νερού σας.

Αν μυρίζει χώμα ή μούχλα, τότε σημαίνει ότι υπάρχει κάτι οργανικό στο νερό, το οποίο και αποσυντίθεται. Αν από την άλλη μυρίζει σάπιο αυγό σημαίνει ότι υπάρχουν βακτήρια που αναπτύσσονται. Κρατήστε το νερό στο ποτήρι για λίγα λεπτά και ξανά μυρίστε το.  Αν η μυρωδιά έχει υποχωρήσει τότε σημαίνει ότι τα βακτήρια βρίσκονται στους αγωγούς και όχι στο νερό σας.

5 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν το νερό της βρύσης είναι καλής ποιότητας!

 

Ελέγξτε την γεύση του νερού!

Η γεύση του νερού φυσικά και είναι σημαντική. Αν το νερό έχει άσχημη γεύση πρέπει να το πετάξετε αμέσως. Μια μεταλλική γεύση στο νερό μπορεί να σημαίνει ότι τα επίπεδα του pH είναι χαμηλά ή ότι υπάρχουν υπερβολικά μεταλλικά στοιχεία στην παροχή νερού, κάτι που συνήθως οφείλεται σε σκουριασμένο σωλήνα.

Αν πάλι η γεύση του νερού  θυμίζει λευκαντικό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να προκληθούν από την τεχνητή αποστράγγιση νερού ή βιομηχανικών αποβλήτων.

5 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν το νερό της βρύσης είναι καλής ποιότητας!

Ελέγξτε τους σωλήνες σας!

Οι σωλήνες είναι ο λόγος που συνήθως το νερό δεν είναι καλής ποιότητας. Αν λοιπόν οι σωλήνες σας είναι εξωτερικοί, ελέγξτε αν στο χώμα ή πάνω τους υπάρχουν λευκοί και μπλε λεκέδες. Αν δεν σας είναι εύκολο να τους φτάσετε, ελέγξτε τις σωληνώσεις του μπάνιου για μπλε λεκέδες.

Εναλλακτικά καλέστε έναν υδραυλικό και ζητήστε του να σας αφήσει να δείτε τους σωλήνες από μέσα. Η σκουριά, μια συσσώρευση λευκού ή μπλε χρώματος, μπορεί να υποδηλώνει ότι το νερό σας δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση.

5 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν το νερό της βρύσης είναι καλής ποιότητας!

 

[Via]

Related posts

Τεστ: Η είσοδος που «φοβάστε» περισσότερο αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας

admin

Ο «δάσκαλος της χρονιάς»: Τα σχόλια στην ορθογραφία των μαθητών του που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε τάξη

admin

Πως να «ξεκλειδώσετε» την «Μυστική Λειτουργία» του μυαλού σας μέσα σε 10-δευτερόλεπτα

admin
elGreek