Επικαιρότητα Κοινωνικά

Υπουργείο Υγείας: Μόνο με βεβαίωση self test οι μαθητές στο σχολείο

Υπουργείο Υγείας: Μόνο με βεβαίωση self test οι μαθητές στο σχολείο

Στη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε τα  self test θα αρχίσουν να διατίθενται στα φαρμακεία στα μέσα της εβδομάδας και προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί. Μάλιστα, για να μπορούν οι μαθητές να κάνουν μάθημα θα πρέπει να έχουν βεβαίωση διερεύνησης self test – διαφορετικά θα αποκλείονται και απ’ το σχολείο και από την τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και οι εκπαιδευτικοί. Θα ακολουθήσουν οι παραγωγικές ηλικίες και τέλος οι μεγαλύτερες που έχουν ήδη σε σημαντικό βαθμό εμβολιαστεί.

Ο κάθε πολίτης μαζί με το self test θα παραλαμβάνει και ένα φυλλάδιο για τη χρήση του, με οδηγίες στην ελληνική γλώσσα.

Τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας θα οργανώσουν το πώς θα γίνεται η δήλωση θετικού κρούσματος σε πλατφόρμα. Η τελευταία θα λειτουργήσει την Τετάρτη. Με τη δήλωση θετικού κρούσματος θα κανονίζεται ραντεβού για rapid test το οποίο αν γίνει σε δημόσια δομή είναι δωρεάν. Από την άλλη πλευρά, το αρνητικό τεστ θα γνωστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση (για τα παιδιά από τους γονείς).

Οι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν τα self test για τα παιδιά τους με χρήση του ΑΜΚΑ. Το test θα πρέπει να γίνει 24-48 ώρες πριν πάνε τα παιδιά στην τάξη. Αν υπάρχει αρνητικό τεστ ο γονέας θα εκδίδει και θα υπογράφει την σχετική βεβαίωση που θα πρέπει για όλη την εβδομάδα να έχει το παιδί στο σχολείο και να την δείχνει στον απουσιολόγο.

Οποιο παιδί δεν έχει βεβαίωση δεν θα μπορεί να κάνει μάθημα ούτε τηλεκπαίδευση.

Πηγή: euro2day.gr

Related posts

«Θα γίνω το αγόρι σου, θα σου τα μάθω όλα». 45 σελίδες μηνύματα σε 4 μέρες φέρεται να έστειλε ο δάσκαλος στην 9χρονη μαθήτρια. Τι λέει ο πατέρας της

admin

Οδηγός κατέβασε μαμά από το λεωφορείο γιατί θήλαζε το μωρό της και προκαλούσε

admin

Συναγερμός στην Ιταλία: Εντοπίστηκε ασθενής με το (νέο) στέλεχος του κορωνοϊού

admin
elGreek