Επικαιρότητα

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Σε αναστολή εργασίας χωρίς μισθό και ασφάλιση οι αρνητές – Στην θέση τους εμβολιασμένοι

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Σε αναστολή εργασίας χωρίς μισθό και ασφάλιση οι αρνητές – Στην θέση τους εμβολιασμένοι

Ο Υποχρεωτικός Εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων και το υγειονομικό προσωπικό αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέσα στην εβδομάδα, ενώ παράλληλα θα καταγράφονται αναλυτικά και οι αυστηρές ποινές που θα έχουν όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Βλέποντας την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων και ενόψει του δύσκολου φθινοπώρου που έρχεται, στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο η λίστα για την υποχρεωτικότητα να διευρυνθεί και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Ο πρωθυπουργός που περιοδεύει σήμερα σε Μεσσηνία και Αρκαδία αναμένεται μεταξύ άλλων να στείλει νέο μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού που αποτελεί την μοναδική ασπίδα απέναντι στις συνεχείς μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός – Χωρίς μισθό και ασφάλιση οι αρνητές

Οι ποινές θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρές για όσους εργαζομένους ανήκουν στους κλάδους που είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και αρνηθούν να τον κάνουν.

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός – Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια προκειμένου να πειστούν και να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Αν δεν συμβεί αυτό τότε θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις οι οποίες θα αναφέρονται στην νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως οι εργαζόμενοι θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας, δηλαδή δεν θα πληρώνονται και δεν θα έχουν ασφαλιστικές εισφορές.

Ωστόσο, δεν θα υπάρχει πειθαρχική δίωξη εναντίον τους, καθώς, όπως έχει σημειώσει η κυβέρνηση, δεν συνδυάζεται η υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών με την απόλυση.

Για να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν θα επιταχυνθούν οι προσλήψεις εμβολιασμένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε: «Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του;

Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;»

[via]

Related posts

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ό,τι θα ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει και είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει»

admin

Νίκος Χαρδαλιάς: «Είμαστε Κοντά» «Το γενικό lockdown υπάρχει στο τραπέζι»

admin

Λινού: Μάσκα και στην παραλία – «Να διαλέγουμε παραλίες που είναι πιο ερημικές»

admin
elGreek