Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Οι πρώτες εικόνες από το νέο lockdown! Βόλτα σε μια πόλη άδεια και έρημη (Φωτό και Βίντεο)

Η Θεσσαλονίκη κατέβασε ρολά. Το νέο lockdown βρήκε την πόλη σε ένα μουντό σκηνικό λόγω του καιρού. Ο κορονοϊός συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του…

Ο αριθμός «13033» και η αποστολή sms επέστρεψαν από τα ξημερώματα στην καθημερινότητα των πολιτών της Θεσσαλονίκης, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του και την επιβολή lockdown σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Από σήμερα και για 14 ημέρες, οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με την αποστολή sms ή με βεβαίωση εργοδότη, ενώ απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού. Ανοιχτά παραμένουν τα ξενοδοχεία, η βιομηχανία καθώς και οι σχολικές μονάδες, εκτός των λυκείων, όπου είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση.

Προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η Δημοτική Αστυνομία θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους, σε 24ωρη βάση, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 150 ευρώ. Τα πρόστιμα θα αφορούν είτε τις άσκοπες μετακινήσεις, είτε τη μη χρήση μάσκας ή γενικότερα με τη μη συμμόρφωση με τα νέα μέτρα.

«Πριν από 9 μήνες που επιβλήθηκαν τα πρώτα μέτρα, ο κόσμος πειθάρχησε αντιμετωπίζοντας το άγνωστο, χωρίς καμία ενημέρωση και πετύχαμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας και να περιορίσουμε τον κορονοϊό. Εννέα μήνες αργότερα κι ενώ υπάρχει μεγάλη πληροφόρηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δυστυχώς, η Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξαναμπεί σε lockdown, έστω και με αυτή τη μορφή. Κάτι τέτοιο έπρεπε να αποφευχθεί, δυστυχώς όμως μια ισχνή μειοψηφία μας οδήγησε εδώ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής. Δείτε τις πρωινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη…

        

Η Δημοτική Αστυνομία, πέρα από τη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., διενεργεί ελέγχους στην πόλη και με κλιμάκια της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση του lockdown. Ωστόσο, εξαιτίας και της βροχής που πέφτει από νωρίς σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία τις πρώτες ώρες χαρακτηρίζονταν από τους αρμόδιους υποτονική.

Όσον αφορά τα σχολεία και τη μεταφορά των μαθητών, η εικόνα που αποτυπώθηκε από τη σημερινή πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, είναι πως ένας γονιός μεταφέρει το παιδί στο σχολικό συγκρότημα και παραλαμβάνει τις σχετικές βεβαιώσεις για τις μετακινήσεις από τους διευθυντές, όπως ανέφερε το σχετικό ΦΕΚ.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο του ΑΝΤ1

[via]

Related posts

Σάλος με τη ΔΕΗ: Πάνω από 3.5 φορές πιο ακριβό το ρεύμα σε έναν χρόνο!

admin

Λινού: Μάσκα και στην παραλία – «Να διαλέγουμε παραλίες που είναι πιο ερημικές»

admin

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις

admin
elGreek