Επικαιρότητα

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για μετακινήσεις και σχολεία

Η κυβέρνηση εξετάζει νέα σκληρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, καθώς τρία στα δέκα τεστ βγαίνουν πλέον θετικά με αποτέλεσμα να εξετάζονται νέα αυστηρότερα μέτρα.

Ήδη έχουν μεταβεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ εντός των επόμενων ωρών η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό το νέο αυστηρότερο πλαίσιο.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στις 18.00 κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στρέφεται στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων για περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις με περιορισμό στις επιλογές μετακίνησης μέσω γραπτών μηνυμάτων αλλά και επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

«Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε: «Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων για μετακινήσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται ν’ αντέξουμε, πρέπει ν’ αντέξουμε ακόμη λίγους μήνες χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».

Όπως τόνισε ο υπουργός, στις συναντήσεις που είχε με ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από όλη τη Βόρεια Ελλάδα έδωσε οδηγίες να υπάρξει εντατικοποίηση της εφαρμογής και εποπτείας των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

 

[Via]

Related posts

Γιώργος Μαυρίδης: Ξεσπά κατά των συνωμοσιολόγων για το εμβόλιο του κορωνοϊού

admin

Δημήτρης Άνθης: Αρνείται τις καταγγελίες ο δικηγόρος του 37χρονου – “Δεν υπάρχει βιασμός”

admin

«Έσωσα τον σύντροφό μου αντί για το παιδί μου στον σεισμό του ’99 – Χρόνια τώρα με τρώνε οι τύψεις»

admin
elGreek