Επικαιρότητα

Νέα Μέτρα: Βγήκε η απόφαση για την εστίαση και την είσοδο ανεμβολίαστων 12-17 ετών – Τι αλλάζει

Νέα Μέτρα: Δημοσιεύθηκε το πρωί της Τρίτης το ΦΕΚ στο οποίο προβλέπεται η είσοδος με rapid test σε κλειστούς χώρους εστίασης των ανεμβολίαστων ανηλίκων ηλικίας 12-17 ετών. Παράλληλα, νέα μέτρα για τη δημόσια Υγεία εφαρμόζονται από χθες Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους σε χώρους εργασίας, σε σχολεία, σε κλειστούς χώρους εστίασης, στην ψυχαγωγία αλλά και στα ταξίδια.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, πλέον οι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις εστίασης σε εσωτερικό χώρο περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Related posts

Έκρηξη γεννήσεων λόγω καραντίνας αναμένεται το καλοκαίρι που έρχεται

admin

Μ.Βρετανία: Οι αρχές θα μολύνουν 90 εθελοντές στον κορωνοιό, για να αναπτύξουν εμβόλια.

admin

Κορoνoϊoς : Γενικό lockdown για όλη τη χώρα ανακοινώνει ο Μητσοτάκης (3 επιπλέον μέτρα)

admin
elGreek