Επικαιρότητα

Μπιλ Γκέιτς: «Δυστυχώς, oι επόμενοι 4-6 μήνες θα είναι οι χειρότεροι της πανδημίας»

Ο Γκέιτς μίλησε όσο οι ΗΠΑ καταγράφουν νέα ρεκόρ στα κρούσματα και τους θανάτους.

«Δυστυχώς, οι επόμενοι 4-6 μήνες θα είναι οι χειρότεροι της πανδημίας», είπε ο Γκέιτς, λέγοντας πως η αγορά θα χρειαστεί στήριξη και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

«Μπαρ και εστιατόρια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα παραμείνουν κλειστά όσο περνάμε αυτό το κύμα και πιστεύω δυστυχώς πως αυτό είναι το σωστό», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν σε ένα είδος «φυσιολογικού» το καλοκαίρι, όταν χορηγηθεί πιο μαζικά το εμβόλιο.

Ο συνιδρυτής της Microsoft μίλησε στον Jake Tapper του CNN και δεν μάσησε τα λόγια του: «Οι εκτιμήσεις μιλούν για 200.000 επιπρόσθετους θανάτους. Αν ακολουθήσουμε τους κανόνες σε όρους μάσκας και αποφυγής συνωστισμού, μπορούμε να αποφύγουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς τους θανάτους».

Ο Γκέιτς εκτιμά ότι η μάχη με τον κορονοϊό θα δίνεται ακόμα και στις αρχές του 2022, «εκτός κι αν βοηθήσουμε τις άλλες χώρες να απαλλαγούν από την αρρώστια και αυξήσουμε τον ρυθμό εμβολιασμού στη χώρα μας».

Όσο για τον αντίκτυπο στην αγορά, εκτίμησε πως «η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάσει ύφεση, κάτι που πλήττει οικονομικά την Αμερική με έναν αρκετά δραματικό τρόπο».

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε πρόσφατα άλλα 250 εκατ. δολάρια για τη μάχη με την πανδημία, παρά το 1 δισ. δολάρια που έχει δώσει ήδη για τον κορωνοϊό…

Related posts

Τσιόδρας: «1 στις 100.000 η πιθανότητα θρόμβωσης στο χειρότερο σενάριο από εμβόλιο AstraZeneca»

admin

Τέλος ο Πέτρος Φιλιππίδης – Τελική απόφαση από το πειθαρχικό

admin

Παγώνη: «Είδα έξω πολύ κόσμο αυτές τις μέρες – Φοβάμαι τα πράγματα δεν πάνε καλά»

admin
elGreek